Ακόμα ένα δικαστικό «χτύπημα» για τα Market In

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ακόμα ένα δικαστικό «χτύπημα» για τα Market In

Λίγο πριν τη συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας η οποία θα λάβει χώρα την Μ. Τρίτη 23/4

Η εργοδοσία της «Market In», όπως φαίνεται, δεν μπόρεσε να χωνέψει την πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που δικαίωσε τους εργαζόμενους της πρώην «Καρυπίδης», αναγνωρίζοντας ότι «έχει επέλθει καθολική μεταβίβαση επιχείρησης» από τα Σούπερ Μάρκετ «Καρυπίδης» στη «Market In». 

Η «Market In», που με βάση την απόφαση, την οποία είχαμε αναδείξει σε ρεπορτάζ του Left.gr, υποχρεώνεται «να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εργαζομένων σύμφωνα με τους όρους εργασίας που ίσχυαν, κατά τη μεταβίβαση της επιχείρησης» (απόφαση που έχει κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή), άσκησε ήδη έφεση και μάλιστα, ζήτησε και προσωρινή διαταγή με την οποία θα πετύχαινε να μην προσλάβει τους εργαζόμενους της πρώην Καρυπίδης. Ζητήσε,  δηλαδή, να ανασταλεί η πρωτόδικη απόφαση.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγή απορρίφθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Ως εκ τούτου, η εργοδοσία των Μarket In πηγαίνει με ακόμα λιγότερα όπλα στη φαρέτρα της στην τριμερή συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων, ενώπιον επιθεωρητών του Σ.ΕΠ.Ε., συνάντηση η οποία, μετά από αίτημα της επιχείρησης, αναβλήθηκε για τη Μ. Τρίτη.

Η εργοδοσία ήλπιζε να έχει στα χέρια της μία ευνοϊκή προσωρινή διαταγή αλλά, πλέον, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση, οφείλει να συμμορφωθεί με τη πρωτόδικη απόφαση που αφορά σε 60 εργαζόμενους από καταστήματα της Θεσσαλονίκης που είχαν προσφύγει δικαστικά.

Θυμίζουμε ότι η επιχείρηση «Market In» έχει εξαγοράσει τα 110 από τα 130 σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης», από το Νοέμβρη του 2016, επομένως εξαρχής τα καταστήματα της «Market In» θα έπρεπε να λειτουργούν με εργαζόμενους της «Καρυπίδης», βάσει του Π.Δ. 178/02.

Όμως, η εργοδοσία κάνει ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να μην τηρήσει της υποχρεώσεις της. Αλλά, όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο δημοσίευμα, «τα ψέματα τελείωσαν» και αυτό αναμένεται να τονίσει και ο εκπρόσωπος της Επιθεώρησης Εργασίας στην επερχόμενη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη.

Tάσος Γιαννόπουλος

/left.gr