Στους κτήτορες ή στους ολίγους εναπομείναντες η περιουσία του ιστορικού Συλλόγου της Εμπορικής Τράπεζας;

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στους κτήτορες ή στους ολίγους εναπομείναντες η περιουσία του ιστορικού Συλλόγου της Εμπορικής Τράπεζας;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK

Αθήνα, Μάρτιος 2019

Στους κτήτορες ή στους ολίγους εναπομείναντες η περιουσία του ιστορικού Συλλόγου της Εμπορικής Τράπεζας;

—————————————————————————————————–

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τις πρωτοφανείς στα συνδικαλιστικά χρονικά του χώρου, μεθοδεύσεις της Διοίκησης Κωνσταντινόπουλου (ΕΝ.Α.Σ. Alpha-Εμπορικής) με στόχο την υποτιθέμενη «αξιοποίηση» της περιουσίας του Συλλόγου της πρ. Εμπορικής Τράπεζας.

Απαλλαγμένοι εδώ και καιρό απ’ την «εποπτεία» των χιλιάδων παλιών “εμπορικάριων”και χωρίς πλέον να λογοδοτούν σε κανέναν– έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο «αξιοποίησης»

Η αρχή έγινε με το ακίνητο ιδιοκτησίας «ΕΝ.Α.Σ.» στην Ευπόλιδος 12.

Ένας χώρος 280 τ.μ. ο οποίος αποκτήθηκε προ του 1960 και χρησιμοποιήθηκε αρχικά για τις ανάγκες στέγασης των γραφείων του Συλλόγου. Ένας χώρος που για την ανακαίνισή του δαπανήθηκαν από το 2005 έως σήμερα πάνω από 200.000 για υποδομές και ανακαινίσεις, ειδικούς φωτισμούς, πάνελ εκδηλώσεων, ιστορικό αρχείο Συλλόγου κλπ.

Ένας χώρος που ΑΝΗΚΕΙ σε όλους ΕΜΑΣ τους πραγματικούς ΚΤΗΤΟΡΕΣ της περιουσίας -κινητής και ακίνητης- του Συλλόγου και ΟΧΙ βέβαια στους εκάστοτε διαχειριστές της…

Για αυτό και πρόταση της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» ήταν η δημιουργία Πολιτιστικής Λέσχης με παράλληλη χρήση από τον Σύλλογο των Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας (ΣΣΕΜ)

Δεν είχε όμως την ίδια γνώμη η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του «ΕΝ.Α.Σ.» η οποία στην συνεδρίαση 21-9-2018 μετά από πρόταση του Προέδρου Γιώργου Κωνσταντινόπουλου αποφάσισε την εκμίσθωση του εν λόγω ακινήτου σε ιδιώτη-επενδυτή για είκοσι (20) έτη και χρήση Airbnb” !!!

Χρήση όμως την οποία ο Κανονισμός της Πολυκατοικίας απαγόρευε ρητώς.

Άμεσα προσφύγαμε σε ένδικα μέσα (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) κατά της σχεδιαζόμενης σύμβασης προκειμένου να διαφυλάξουμε την περιουσία των εργαζομένων.

Πανικόβλητοι, μετά την αποφασιστική μας στάση, έσπευσαν να αναζητήσουν καινούριο μισθωτή !!! Μόνο και μόνο για να απορρίψουν εκ νέου την νέα βελτιωμένη πρόταση του ΣΣΕΜ…

Η πρόταση του ΣΣΕΜ για μηνιαίο μίσθωμα 800 με όλα τα έξοδα καλυμμένα ήταν μια άκρως συμφέρουσα και αμοιβαία επωφελής πρόταση που εξασφάλιζε στον «ΕΝ.Α.Σ.» σίγουρα έσοδα εις το διηνεκές !!! Μια πρόταση ηθική και δίκαιη για όλους. Μια πρόταση που αγνοήθηκε προκλητικά !

Αντ’ αυτής «θυμήθηκαν» την εκδήλωση ενδιαφέροντος του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη (Ξενοδοχείο GRECOTEL) και σαν έτοιμοι από καιρό αποφάσισαν για δεύτερη φορά …εκμίσθωση διάρκειας 18 ετών, αυτή τη φορά για…εκδηλώσεις ενός Ξενοδοχείου.

 

 

Και ρωτάμε:

Πόσοι και ποιοί θα έχουν απομείνει στον «ΕΝ.Α.Σ.» μετά από 18 χρόνια και θα διαχειρίζονται την ακίνητη περιουσία και την τεράστια πρόσοδο που αυτή αποφέρει;

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πέρα από την εμμονή και την εμπάθεια στο πρόσωπο της νέας μαχητικής ηγεσίας του ΣΣΕΜ, εμμονή που έχει «τυφλώσει» στην κυριολεξία πολλούς, οφείλουμε να δούμε την αλήθεια ψύχραιμα και κατάματα: Κι αυτή η αλήθεια είναι ότι:

Σας χρωστούν, δεν τους χρωστάτε !

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι -σημερινοί ή αυριανοί συνταξιούχοι- είναι αυτοί που συνέδραμαν οικονομικά επί δεκαετίες στην δημιουργία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ιστορικού Συλλόγου της Εμπορικής Τράπεζας.

Είναι αυτοί που με τις εισφορές τους δημιούργησαν την Προθεσμιακή Κατάθεση που σήμερα κατασπαταλάται σε ετήσιες εκδρομές στο εξωτερικό, καλοκαιρινές «περιοδείες» στα νησιά κ.λπ.

Κι ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη και σήμερα αρνούνται ανερυθρίαστα να πιστώσουν –όπως ορίζει ο Κανονισμός- το οφειλόμενο στους συναδέλφους Απεργιακό Ταμείο για δώδεκα (12) συνολικά απεργίες που παρακρατήθηκαν νόμιμα απ’ την Τράπεζα τα έτη 2012-2014

«Κι εκεί που μάς χρωστούσαν μάς πήραν και το βόδι» όπως λέει και ο σοφός λαός μας.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ GRECOTEL

Η ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ 12 ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ

 

 

ΣΥΜΜΑΧΙΑ Εργαζομένων στην Alpha Bank

www.symmaxia.org