ΟΛΘ: Παράταση της συλλογικής σύμβασης εργασίας μέχρι τα τέλη Ιουνίου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΛΘ: Παράταση της συλλογικής σύμβασης εργασίας μέχρι τα τέλη Ιουνίου

Κινητοποιήσεις τέλος από τους εργαζόμενους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. αποφάσισε την παράταση της συλλογικής σύμβασης εργασίας μέχρι τα τέλη Ιουνίου και οι εργαζόμενοι πήραν πίσω της κινητοποιήσεις που είχαν ξεκινήσει απέχοντας από την υπερωριακή εργασία και την εργασία τα Σαββατοκύριακα.

Την περασμένη Τετάρτη το Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε. συνεδρίασε, όπως είχε δεσμευτεί, και συζήτησε το αίτημα των εργαζομένων για παράταση της συλλογικής σύμβασης εργασίας το οποίο και έκανε δεκτό. Η παράταση που δόθηκε είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι ικανοποιημένοι, αποφάσισαν το σταμάτημα των κινητοποιήσεών τους, αλλά επισήμαναν εάν η διαπραγματευτική διαδικασία για τη νέα σύμβαση που είναι σε εξέλιξη, εμφανίσει προβλήματα και καθυστερήσεις μέχρι τις 15 Μαρτίου, τότε θα επανεξετάσουν τη στάση τους.

Όπως επισήμαναν αν υπάρχουν προβλήματα τότε «ή θα προχωρήσουμε σε αναδιάταξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας με προτεραιότητα τη συζήτηση για την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ή θα δοθεί νέα παράταση ισχύος της υφιστάμενης σύμβασης».

Οι εργαζόμενοι ανέφεραν επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστεί η διαπραγματευτική διαδικασία με πραγματοποίηση νέας συνάντησης των μερών.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr