Το ΕΚΑ καταγγέλλει ένα νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε βάρος εργαζόμενης γυναίκας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το ΕΚΑ καταγγέλλει ένα νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε βάρος εργαζόμενης γυναίκας

Το ΕΚΑ καταγγέλλει ένα νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας που εκδηλώθηκε σε βάρος εργαζόμενης γυναίκας. Όταν η εργαζόμενη στη MIGATO AE ανακοίνωσε στην εταιρία την εγκυμοσύνη της, η εργοδοσία την ανάγκασε να υπογράψει λύση της σύμβασής της, επικαλούμενη υπογραφή νέας που θα όριζε αλλαγή των όρων εργασίας. Ουσιαστικά η εργαζόμενη εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Ωστόσο, η νέα σύμβαση δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στην εργαζόμενη. Αντιθέτως, στις συνεχείς ερωτήσεις της συναδέλφου για την υπογραφή νέας σύμβασης, η εταιρία απάντησε ότι δεν τίθεται ζήτημα καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για οικειοθελή αποχώρηση!
Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο εργοδοτικών αυθαιρεσιών, οι οποίοι ενθαρρυμένοι από τις μνημονιακές και αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης κάνουν πάρτυ αυθαιρεσίας. Έρχεται ακόμη να επιβεβαιώσει, ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές των κυβερνήσεων μας έχουν φέρει 100 χρόνια πίσω, με τα αφεντικά να νομίζουν ότι μπορούν να λειτουργούν αυθαίρετα. Οι εργαζόμενοι βαφτίζονται «συνεργάτες», με στόχο να μην τολμούν να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, τρομοκρατούνται, απειλούνται και εργάζονται υπό το καθεστώς συνεχούς φόβου.
Το ΕΚΑ υπογραμμίζει ότι η επίθεση στη μητρότητα, η τρομοκρατία που βιώνουν εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, η εργοδοτική ασυδοσία, η καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων και η χειροτέρευση των όρων εργασίας δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Καμία απειλή, καμία απόλυση δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στη συνάδελφο αλλά και σε κάθε εργαζόμενο που πλήττεται. Απαιτούμε την άμεση και πλήρη ηθική και οικονομική αποκατάσταση της συναδέλφου! Κανένας εργαζόμενος μόνος του, με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία.