Κατηγορία: Ενημέρωση

Κλείνει η συμφωνία για την εξαγορά των Ναυπηγείων Ελευσίνας από την ΟΝΕΧ

Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση υλοποίησης της συμφωνίας για την εξαγορά των Ναυπηγείων Ελευσίνας από τον αμερικανικό όμιλο ONEX. Με αυτή τη διαβεβαίωση αποχώρησαν οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου, που συναντήθηκαν… Read more »

Το δώρο Πάσχα κάνει άνω-κάτω επιχειρήσεις και εργαζόμενους – Μπάχαλο στο υπουργείο Εργασίας

Μία διαρροή, μία υπουργική απόφαση που είναι έτοιμη και ένα τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται σε χιλιάδες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, αλλά και στους εργαζόμενούς τους, διαμορφώνουν το «παζλ» του… μπάχαλου!… Read more »

Έμμεση κατάργηση ΚΑΙ των κλαδικών Συμβάσεων – Όλοι στον κατώτατο μισθό και στην ΕΣΣΕ

Μεγάλες και σοβαρές είναι οι μειώσεις  που θα προκύψουν στους μισθούς των εργαζομένων απο τις προβλέψεις του Υπουργείου Εργασίας για την “προστασία των εργαζομένων”. Οι μειώσεις κυμαίνονται μεσοσταθμικά στο20-25% του… Read more »

«Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός»… των κολλητών – Αντιδράσεις εργαζομένων και σωματείων

Θύελλα αντιδράσεων καλλιτεχνών, δημιουργών και εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού εγείρει η ανακοίνωση του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», που παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες η υπουργός Πολιτισμού. Η… Read more »

“Ιδιωτικοποιήσεις” στη Θεσσαλονίκη και για το μητροπολιτικό πάρκο «Παύλου Μελά»

Μετά τις εξαγγελίες για ιδιωτικοποίηση του μετρό Θεσσαλονίκης πριν ακόμη λειτουργήσει η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει σε ακόμη μια “ιδιωτικοποίηση” στη Θεσσαλονίκη. Ιδιώτες και στο «Παύλου Μελά» Με ΣΔΙΤ θέλει… Read more »