Κατηγορία: Ενημέρωση

Η δήθεν διευθέτηση του χρόνου εργασίας και οι κοινωνικές επιπτώσεις της!

Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας». Πρώτον, νόμος υπάρχει για το θέμα αυτό (από το… Read more »

Δεν εφαρμόζεται η αύξηση στις συντάξεις χηρείας! Παράνομη εγκύκλιος Βρούτση…

Οι συντάξεις χηρείας, σύμφωνα με νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Σύριζα από τον Μάιο του 2019 , θα έπρεπε να αυξηθούν από το 50% στο 70% της σύνταξης που λάμβανε… Read more »

Έρευνα ΙΝΠ: Συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα – Εμπειρίες και στάσεις γύρω από την αγορά εργασίας

Η έρευνα «Συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα : Εμπειρίες και στάσεις γύρω από την αγορά εργασίας» πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2020 από το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, σε συνεργασία με την εταιρία ερευνών… Read more »

Σχέδιο Πισσαρίδη / Προχωρούν σε ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης

Με τις χθεσινές ανακοινώσεις ανοίγει ο δρόμος για παράδοση της επικουρικής ασφάλισης και σύνταξης στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες Στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και στα κερδοσκοπικά funds θα οδηγηθεί από το… Read more »

Το “θαύμα” του Βρούτση: Μποναμάς στους μισθωτούς με τα λεφτά των ανέργων

Αποτελεί επιτυχία της κυβέρνησης σε μια χρονιά διψήφιας ύφεσης να «μοιράζει» (έστω πενιχρές) αυξήσεις μισθών. Αρκεί να μην ξέρεις πως σχεδιάζει να το κάνει. Ο Γιάννης Βρούτσης σύντομα θα καταγραφεί ως ο υπουργός… Read more »