ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Πανεπιστήμιο Αθήνας – Απόλυση προς παραδειγματισμό …

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Πανεπιστήμιο Αθήνας – Απόλυση προς παραδειγματισμό …

03.04.2024

Προς παραδειγματισμό και των υπολοίπων απολύθηκε – δεν ανανεώθηκε η σύμβασή του μετά από 19 χρόνια-  εργαζόμενος, διοικητικός υπάλληλος  Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων.

Ο συνάδελφος συμμετείχε σε κινητοποίηση έξω από κτίριο του Πανεπιστημίου υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου του καθώς και των συλλόγων ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ και των φοιτητικών συλλόγων. Ήταν μια κινητοποίηση με καθαρά συμβολικό χαρακτήρα που δεν προκάλεσε καμία δολιοφθορά ή «σαμποτάζ». Το ΕΚΠΑ είχε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του και κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, υπήρξε συμφωνία με τη διοίκηση του ΕΚΠΑ να διακοπούν, συμβολικά, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Όμως ο συνάδελφος ήταν ο συμβασιούχος – ο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας – που έπρεπε να πληρώσει. Εργαζόταν με συνεχείς συμβάσεις ορισμένου χρόνου για 19 ολόκληρα χρόνια! Οι επισφαλείς σχέσεις εργασίας έχουν πλέον διαστάσεις επιδημίας και στον Δημόσιο Τομέα επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους μας και παίρνοντας τα σκήπτρα από τον Ιδιωτικό Τομέα.

Από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα δεν έχει ξαναγίνει  απόλυση εργαζόμενου στο δημόσιο για συνδικαλιστική δράση και μάλιστα σε δημόσιο Πανεπιστήμιο! Σήμερα τιμωρείται η συνδικαλιστική δράση και ενοχοποιείται η αλληλεγγύη.

  • Στηρίζουμε απερίφραστα τον αγώνα του συναδέλφου για ακύρωση της απόλυσης.
  • Απαιτούμε την άμεση ανανέωση της σύμβασης του.
  • Καταδικάζουμε την άρνηση των πρυτανικών Αρχών να συναντήσουν όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία εργαζομένων και την Ομοσπονδία ΟΔΠΤΕ.
  • Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ (Προπύλαια) την Παρασκευή 5 Απριλίου, ώρα 9 π.μ.

Οι συνδικαλιστικές διώξεις δεν θα περάσουν, ούτε στον Ιδιωτικό ούτε στον Δημόσιο Τομέα

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ