Ιδιωτικά Απογευματινά Χειρουργεία ο «Δούρειος Ίππος» των Ιδιωτικοποιήσεων. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Είμαστε στο “εμείς” κι όχι στο “εγώ”». Επίκαιρο όσο ποτέ… ΑΡΜΑ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ιδιωτικά Απογευματινά Χειρουργεία ο «Δούρειος Ίππος» των Ιδιωτικοποιήσεων. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Είμαστε στο “εμείς” κι όχι στο “εγώ”». Επίκαιρο όσο ποτέ… ΑΡΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΜΑ:

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ, με μπροστάρη τον Άδωνι, ξεδιπλώνει τη πολιτική της στην Υγεία. Με στόχο όχι μόνο τη παραπέρα συρρίκνωση των Δημοσιών Δομών, αλλά και την Ιδιωτικοποίηση όχι μόνο, όπως μέχρι χθες,  των υποστηρικτικών υπηρεσιών αλλά πλέον και στο πυρήνα του Δημοσίου Συστήματος, που είναι οι χειρουργικές πράξεις. Με Σημαία «την αντιμετώπιση της μεγάλης λίστας Αναμονής» βάζει το Πολίτη να πληρώνει από τη τσέπη του, τις αμοιβές των Ιατρών και του λοιπού προσωπικού. Ο αναρτημένος ήδη Τιμοκατάλογος είναι χαρακτηριστικός των προθέσεων και των Κυβερνητικών αποφάσεων. Ήδη σε αρκετά Νοσοκομεία, δυστυχώς, έχουν ξεκινήσει και λειτουργούν, με πληρωμές πολιτών, παρά τις Κυβερνητικές δεσμεύσεις για Δωρεάν, μέσω Ταμείου Ανάκαμψης…

Και ενώ η λύση στο πρόβλημα θα ήταν το άνοιγμα των κλειστών αιθουσών χειρουργείων( το 40% είναι) όπου με τις προσλήψεις του αναγκαίου Προσωπικού, η Λίστα θα είχε κλείσει εντός του έτους, η Κυβέρνηση σαν άλλος Μιθριδάτης συνεχίζει να δηλητηριάζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με νέες και ακριβές Ιδιωτικοποιήσεις, με στόχο να τελειώσει το ΔΩΡΕΑΝ ως Ιδρυτικό Συστατικό των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας. Όπως συμβαίνει με τους εργολάβους και η Ιδιωτικοποίηση της Ψυχικής Υγείας.. 

Και ενώ σε ΟΛΑ τα Νοσοκομεία παραμένουν κλειστές αίθουσες και στο προσωπικό οφείλονται χιλιάδες ρεπό και άδειες ετών, η Κυβέρνηση δεν τους δίνει αξιοπρεπείς μισθούς για να ζήσουν, δουλεύουν νύχτα για 12€(!!), δεν τους εντάσσει στα ΒΑΕ πάρα τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ, η εντατικοποίηση πάει «σύννεφο» και όλα πάνε χειρότερα, τα Ιδιωτικά Χειρουργεία έρχονται να επιτείνουν την εργασιακή εκμετάλλευση και εξουθένωση. Και προφανώς δεν είναι η ΛΥΣΗ στη μείωση της Λίστας..

Εκμεταλλεύεται, σαν στυγνός εργοδότης, τους μισθούς φτώχειας των Υγειονομικών και με «ψίχουλα» τους ζητά να εργάζονται 12-14 ώρες, για να βγάλουν πέρα αυτοί και οι οικογένειες τους. Και τα ρεπό και οι άδειες θα μένουν στα αζήτητα, ενώ ότι αμοιβή τους δώσει θα τη πάρει πίσω με τη φορολογία…

Και η Κυβέρνηση, βολεμένη από τις εξελίξεις, θα συνεχίσει να αδιαφορεί ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΆ για τις αυξήσεις σε μισθούς και ωρομίσθιο για να ζούμε με αξιοπρέπεια, στις προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ Προσωπικού, για την ένταξη στα ΒΑΕ, για τη μονιμοποίηση των Συμβασιούχων, για την αξιοκρατία και τη Δικαιοσύνη στους χώρους δουλειάς.

Και όσο, όπως έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η Κυβέρνηση, θα είμαστε στο «εγώ» και όχι στο «εμείς» εργαζόμενοι και Κοινωνία, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, θα συρρικνώνει Υπηρεσίες και Δομές, θα Ιδιωτικοποιεί Υπηρεσίες και Δομές, θα επιτείνει τις άμεσες πληρωμές πολιτών για Υπηρεσίες, υπονομεύοντας ξεκάθαρα τη Καθολικότητα στη πρόσβαση και τις ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες. Γιατί όπως δήλωσε και ο Άδωνις, «το Δωρεάν ΤΕΛΟΣ».

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς από τη μία να μη ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στα Ιδιωτικά Χειρουργεία και στη περαιτέρω Ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών Υγείας. Και από την άλλη, μαζί με τα Σωματεία τους και τους Πολίτες να πάρουν πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός Μαζικού Κινήματος που θα συγκρουστεί και θα ανατρέψει τις Κυβερνητικές πολιτικές στο χώρο της Υγείας επαναφέροντας στο προσκήνιο την Υγεία σαν Κοινωνικό Αγαθό και όχι εμπόρευμα σε καθεστώς διατίμησης, όπως προωθεί και υλοποιεί η Κυβέρνηση της Ν.Δ. Ένα ρόλο που για ακόμη φορά ΑΡΝΗΘΗΚΕ να αναλάβει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), αφού όπως φαίνεται για αυτούς προτεραιότητα είναι τα σουβλάκια και οι πίτες και οι χειραψίες με τον Άδωνι.

Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε στη πράξη, ότι οι Υγειονομικοί είμαστε στο «εμείς και όχι στο εγώ». Και δεν διαπραγματευόμαστε  την Υγεία ως Κοινωνικό Αγαθό κλιμακώνοντας τον Αγώνα για ένα ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΚΑΒ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ.ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.  ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ. ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.

Συνοδοιπόροι μας στο δίκαιο αυτόν Αγώνα, οι αξίες και τα πιστεύω μας για Ισχυρό Δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τα λόγια των ποιητών μας, που τόσο πολύ μας λείπουν…

«Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας ξεγράψτε με απ’ τα κατάστιχά σας στον κόπο σας δεν μπαίνω και στα έργα σας. Μένω μονάχος στο παρόν μου να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου συνένοχο στο φόνο δε θα μ’ έχετε».