ΣΥΔΑΠΤΤ: Να δοθεί άμεσα το επίδομα τριετιών σε φύλακες και υπαλλήλους της g4s

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΔΑΠΤΤ: Να δοθεί άμεσα το επίδομα τριετιών σε φύλακες και υπαλλήλους της g4s

Συνάδελφοι/ισσες,

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει σε προηγούμενη ανακοίνωση, από  την 1/1/2024 επανήλθε η προσαύξηση των αποδοχών των εργαζομένων λόγω προϋπηρεσίας, δηλαδή η ισχύς του επιδόματος τριετιών.

Ωστόσο, η εταιρεία g4s απάντησε σε όσους εργαζόμενους προσκόμισαν τα στοιχεία για τον χρόνο ασφάλισης σας ότι προκειμένου να δοθεί το επίδομα τριετιών, θα πρέπει η προϋπηρεσία να είναι στην ίδια ειδικότητα, επικαλούμενη την σύμβαση εργασίας που υπέγραψε με το επιχειρησιακό σωματείο της εταιρείας, μόλις στις 25 Ιανουαρίου 2024.

Όμως, τόσο ο νόμος όσο και η ερμηνευτική εγκύκλιος ρητά προβλέπει ότι «για όσους εργαζόμενους αμείβονται με τον κατώτατο νομοθετημένο μισθό ή ημερομίσθιο, ως χρόνος προϋπηρεσίας αναγνωρίζεται ο χρόνος εξαρτημένης σύμβασης ή σχέσης εργασίας, που έχει διανυθεί σε οποιονδήποτε εργοδότη και σε οποιαδήποτε ειδικότητα πριν από τη 14η.2.2012 και μετά από την 1η.1.2024».

Το Σωματείο μας, δια της Προέδρου Γεωργίας Μαργαρίτη επιχείρησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας και αφού δεν έλαβε κάποια απάντηση, απέστειλε την επιστολή που σας επισυνάπτουμε, παραθέτοντας τα παραπάνω.

Θα πρέπει όλοι/ες οι εργαζόμενοι/ες της G4s να αποστείλουν άμεσα στο payroll@gr.g4s.com τα στοιχεία για τον χρόνο ασφάλισης τους. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να τα αναζητήσουν στο myERGANI στην ηλεκτρονική διεύθυνση: myergani.gov.gr. Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς TAXIS. Είναι απαραίτητο να σταλούν τώρα τα στοιχεία ώστε να μπορούμε να διεκδικήσουμε το επίδομα τριετίας για όλους όσους είχαν προϋπηρεσία σε οποιαδήποτε ειδικότητα πριν τον Φεβρουάριο του 2012. Δεν χρειάζεται ούτε πρέπει να υπογράψετε νέα σύμβαση εργασίας για να καταβληθεί το επίδομα τριετίας.

Αναμένουμε από την εταιρεία να συμμορφωθεί άμεσα με τις σχετικές διατάξεις του νόμου και να καταβάλλει χωρίς χρονοτριβή το επίδομα τριετιών για όσους/ες το δικαιούνται. Είναι τουλάχιστον προκλητικό, να μην δίνονται ούτε αυτά τα ψίχουλα αύξησης σε εργαζόμενους που βρίσκονται κάτω από το κατώφλι της σχετικής φτώχειας με μισθό στο ύψος του κατώτατου!

Το Δ.Σ.