𝚻𝛐 𝛋𝛒ά𝛕𝛐ς 𝛆𝛎 𝛋𝛒ά𝛕𝛆𝛊 𝛕𝛚𝛎 𝛊𝛅𝛊𝛚𝛕𝛊𝛋ώ𝛎 𝛋𝛂𝛎𝛂𝛌𝛊ώ𝛎 𝛑𝛒έ𝛑𝛆𝛊 𝛎𝛂 𝛔𝛕𝛂𝛍𝛂𝛕ή𝛔𝛆𝛊 𝛕ώ𝛒𝛂

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 𝚻𝛐 𝛋𝛒ά𝛕𝛐ς 𝛆𝛎 𝛋𝛒ά𝛕𝛆𝛊 𝛕𝛚𝛎 𝛊𝛅𝛊𝛚𝛕𝛊𝛋ώ𝛎 𝛋𝛂𝛎𝛂𝛌𝛊ώ𝛎 𝛑𝛒έ𝛑𝛆𝛊 𝛎𝛂 𝛔𝛕𝛂𝛍𝛂𝛕ή𝛔𝛆𝛊 𝛕ώ𝛒𝛂

Ανακοίνωση ΕΤΕΚΤ για το κόψιμο τηλεοπτικών σειρών

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Ανήμερα Πρωτοχρονιάς ο ΑΝΤ1 με ένα δελτίο τύπου που διέρρευσε σε δημοσιογραφικά site άφησε χωρίς δουλειά 120 εργαζόμενους από την παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς «Μετά την φωτιά».

Η εταιρεία εκτέλεσης παραγωγής TANWEER και οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν ταυτόχρονα για αυτή την απόφαση του ΑΝΤ1 από τα ίδια δημοσιεύματα στις 1/1/2024, ενώ το γραφείο εκτέλεσης παραγωγής (TANWEER) είχε ενημερώσει τους ηθοποιούς και τους τεχνικούς από τις 22/12/2023 ότι τα γυρίσματα θα σταματούσαν λόγω εορτών και θα ξεκινούσαν πάλι στις 8/1/2024 ώστε να ολοκληρώσουν τα 60 επεισόδια έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η διασφάλιση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων στον οπτικοακουστικό χώρο με συγκεκριμένο αριθμό επεισοδίων μέσω συμφωνητικών πριν την έναρξη κάθε κύκλου παραγωγής πρέπει να είναι εγγυημένη για το σύνολο των επεισοδίων που συμφωνείται από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και τα γραφεία παραγωγής καθώς όλο και περισσότερο εμφανίζονται φαινόμενα ακαριαίου κοψίματος τηλεοπτικών σήριαλ στέλνοντας στην ανεργία πολυπληθή συνεργεία και ηθοποιούς. Η δήθεν επένδυση των ελληνικών καναλιών σε μυθοπλασία είναι κυρίως ευκαιριακή (με μεγάλο ποσοστό των σεναρίων να είναι adaptation) , με κανένα ρίσκο από την πλευρά τους καθώς όχι μόνο επιδοτούνται από το κράτος με δημόσιο χρήμα μέσω του ΕΚΟΜΕ, αλλά δεν δεσμεύονται πουθενά στην ολοκλήρωσή τους παίζοντας έτσι με τις ζωές και την υπόληψη των ανθρώπων που εργάζονται στις παραγωγές αυτές.

Επανειλημμένως η κυβέρνηση έχει επιδοτήσει τα ιδιωτικά κανάλια με δημόσιο χρήμα επινοώντας κάθε φορά και ένα απίστευτο λόγο (κορωνοϊός, πόλεμος της Ουκρανίας…) φτάνοντας στο αστρονομικό ποσό των 50.000.000 ευρώ. (πηγή: http://tinyurl.com/2695bcbt)

Ας αντισταθούμε σε αυτό που τα ιδιωτικά κανάλια προσπαθούν να επιβάλλουν με την δύναμη που τους δίνει η ίδια η κυβέρνηση.

Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. – Ο.Τ