ΣΕΕΤ: Άμεση και διαρκής κατάπαυση του πυρός στην Παλαιστίνη

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΕΤ: Άμεση και διαρκής κατάπαυση του πυρός στην Παλαιστίνη

Συναδέλφισσες – οι,

Είμαστε δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα – την γιορτή της αγάπης – και όχι πολύ μακριά μας, συμβαίνει μία αποτρόπαιη σφαγή αμάχων, που τα λόγια είναι πολύ λίγα να περιγράψουν και τίποτα δεν μπορεί να την δικαιολογήσει. Ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει καθημερινά, οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά, μια σφαγή των νηπίων. Δεν υπάρχει καμία αποδεκτή δικαιολογία για τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις.

Η κατάσταση στην Γάζα είναι απελπιστική. Αντιγράφουμε την περιγραφή από ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί, με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα:

«τα νοσοκομεία να μετατρέπονται σε νεκροτομεία και σε ερείπια. Βομβαρδίζονται, βάλλονται από τανκς και πυροβόλα, περικυκλώνονται και δέχονται επιδρομές, σκοτώνοντας ασθενείς και ιατρικό προσωπικό. Το ιατρικό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας, είναι εντελώς εξαντλημένο και απελπισμένο. Έχουν αναγκαστεί να ακρωτηριάσουν παιδιά που υποφέρουν από σοβαρά εγκαύματα χωρίς αναισθησία ή αποστειρωμένα χειρουργικά εργαλεία. Άνθρωποι πεθαίνουν από τον πόνο. Λόγω των βίαιων εκκενώσεων από Ισραηλινούς στρατιώτες, ορισμένοι γιατροί αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τους ασθενείς και να αντιμετωπίσουν μια αδιανόητη επιλογή: τη ζωή τους ή τη ζωή των ασθενών τους.»

Και μια παρόμοια κατάσταση επικρατεί στην Δυτική Όχθη. «Οι ιατρικές μας ομάδες [των Γιατρών Χωρίς Σύνορα] στη Δυτική Όχθη αναφέρουν επίσης επιθέσεις κατά των υγειονομικών δομών με έξαρση της βίας, των διώξεων και των παρενοχλήσεων, κατά τις οποίες πάνω από 240 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί» τους τελευταίους δύο μήνες. Μία ιστορία κατοχής και εκτοπισμών που έχει ξεκινήσει εδώ και 75 χρόνια, κλιμακώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Μία ιστορία κατοχής και εκτοπισμών που σήμερα φτάνει στο χειρότερό της σημείο.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός – που συνήθως δεν συντάσσεται με καμία πλευρά στις περιοχές όπου παρεμβαίνει – απευθύνουν εκκλήσεις για άμεση και διαρκή κατάπαυση του πυρός! (https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/politiki-lysi-sti-gaza-zita-i-proedros-tis-diethnous-epitropis-erythrou-stayrou/)

Σε αυτήν την τεράστια καταστροφή δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί και απαθείς. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να στηρίξουν με όποιον τρόπο μπορούν, τις καμπάνιες ενημέρωσης και αλληλεγγύης προς ένα λαό που υποφέρει άδικα.

Πρέπει να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι θανατηφόρες επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων πολιτών και να επιτραπεί η είσοδος  της άκρως απαραίτητης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Για να υπερασπιστούμε την στοιχειώδη ανθρωπιά

Για να έχουν νόημα οι ευχές για ευτυχισμένο και ειρηνικό 2024!

Το ΔΣ