ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Δράσεις τώρα ενάντια στην ακρίβεια

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Δράσεις τώρα ενάντια στην ακρίβεια

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ  ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ

ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ

Εργαζόμενες-οι,

Στη προχθεσινή συνεδρίασή του το Δ.Σ της ΓΣΕΕ αποφάσισε να αναπτύξει μια σειρά δράσεις σε όλη τη χώρα που θα κορυφωθούν με απεργιακή κινητοποίηση με στόχο να αντιμετωπιστούν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα του κόσμου της εργασίας.

Ο στόχος όχι απλά είναι απολύτως σωστός,είναι επιβεβλημένος.

Είναι άμεσος. Επείγει. Ο κόσμος της εργασίας υποφέρει.

Ούτε κατά διάνοια δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει με αυτό τον στόχο.

Αργήσαμε μάλιστα. Αλλά έστω και τώρα ας σταθούμε στην ουσία, στο μεγάλο ζητούμενο.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι πώς αυτός θα επιτευχθεί.

Απαντώντας πάνω σε αυτό κατά την ταπεινή μας άποψη, για να πετύχουμε τον στόχο μας  και να φέρουμε αποτέλεσμα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να σηκώσουμε τον κόσμο μας από τον καναπέ…. γιατί εκεί είναι καθισμένος… και με δική μας ευθύνη.

 Να τον σηκώσουμε από τον καναπέ και όταν θα κορυφώσουμε τον αγώνα μας, την πίεσή μας στην Κυβέρνηση οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν μαζικά γιατί μόνο τότε ασκείται ουσιαστική πίεση.

Για να σηκωθεί  όμως αυτός ο κόσμος από τον καναπέ το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να του δώσουμε όραμα, προοπτική και ελπίδα.

Και όραμα προοπτική και ελπίδα δίνεις όταν αποκρούεις τα ψέματα και τη μαύρη προπαγάνδα του συστήματος (που δυστυχώς έχει πείσει χιλιάδες εργαζόμενους) να μην διεκδικούμε τίποτε και να μη ζητάμε καμία αύξηση γιατί …δεν υπάρχει μία!

Όραμα, προοπτική και ελπίδα δίνεις όταν αποκαλύπτεις στα μάτια των εργαζομένων, (τους δείχνεις) αυτό που τους κρύβουν.

Δηλαδή την τεράστια οικονομική και κοινωνική ανισότητα και αδικία που συντελείται σε βάρος τους και ότι λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά, αλλά ΜΟΝΟ για τους λίγους και εκλεκτούς.

  • Εδώ είναι που πρέπει να σταθούμε …

Κατά την άποψη μας

Οι εργαζόμενοι θα σηκωθούν από τον καναπέ και θα βγουν στους δρόμους όταν τους δείξουμε ότι δεν ήταν υποχρεωτικό για να σωθεί η οικονομία και η χώρα.

Να κλέψουν το μισθό του,

Να κλέψουν τη σύνταξή του και

Να τον καταδικάσουν στη φτώχεια και την ανέχεια.

Οι εργαζόμενοι θα σηκωθούν από τον καναπέ και θα βγούν στους δρόμους όταν τους πείς, όταν τους αποκαλύψεις ,(και αν δεν το πούμε εμείς, ποιος άλλος ειλικρινά θα το πεί), αυτό που προσπαθούν να κρύψουν οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης στη κυβέρνηση.

  • Ότι την ώρα που καταστρέφονται οι ζωές τους και σε εμάς λένε δεν υπάρχει μία, το ελληνικό χρηματιστήριο βρέθηκε στην πρώτη θέση των αποδόσεων παγκοσμίως καταγράφοντας κέρδη 49,47% αυξάνοντας την κεφαλαιοποίηση του κατά 16,392 δις €!! φτάνοντας τα 61,664 δις €!
  • Ότι την ώρα που καταστρέφονται οι ζωές τους και σε εμάς λένε δεν υπάρχει μία,  ο τραπεζικός κλάδος κατέγραψε κέρδη 101,34%!
  • Ότι την ώρα που καταστρέφονται οι ζωές τους, και σε εμάς λένε δεν υπάρχει μία,  οι τράπεζες που τις έχουμε ανακεφαλοποιήσει 4 φορές, μόνο από τις ληστρικές προμήθειες, μας πήραν πάνω από 1,5 δις!
  • Ότι την ώρα που καταστρέφονται οι ζωές τους και σε εμάς λένε δεν υπάρχει μία,  οι εφοπλιστές αύξησαν τα ναύλα τους μέσα σε 5 μήνες 10 φορές πάνω δεκαπλασιάζοντας έτσι τα κέρδη τους!
  • Ότι την ώρα που καταστρέφονται οι ζωές τους και σε εμάς λένε δεν υπάρχει μία, οι 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις αύξησαν τα κέρδη τους κατά 48% ή 8,2 δις €!
  • Ότι την ώρα που καταστρέφονται οι ζωές τους και σε εμάς λένε δεν υπάρχει μία,  ο ΟΤΕ, τα ΕΛΠΕ, η Αττική Οδός είχαν εκατοντάδες εκατομμύρια κέρδη.

Έτσι βγαίνουν οι εργαζόμενοι στο δρόμο.

Όταν τους αποκαλύπτεις  την αλήθεια

Όταν τους δείχνεις πόσο τους αδικούν και

Όταν τους δείχνεις που είναι τα λεφτά και ότι λεφτά υπάρχουν.

Έτσι σμιλεύεις την συνείδησή τους.

Με ιδεολογική αντεπίθεση απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και

Με ανάδειξη των ταξικών αντιθέσεων και αδικιών.

Κατά την άποψή μας,

Η επίτευξη των στόχων μας πρωτίστως είναι θέμα πολιτικής και ιδεολογικής σύγκρουσης με την Κυβέρνηση και το ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

Κανένα οργανωτικό σχέδιο (ότι και να περιλαμβάνει) δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα εάν δεν του δώσουμε το περιεχόμενο που πρέπει και επιβάλλεται .

Ζούμε σε ταξική κοινωνία.

Ζούμε σε μια κοινωνία που οι κεφαλαιοκράτες με τις πολιτικές τους, στην κυριολεξία μας συνθλίβουν.

Ζούμε σε μια κοινωνία που καθημερινά τρέχει το αίμα και το δάκρυ εκατοντάδων χιλιάδων, εκατομμυρίων εργαζομένων.

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

  • Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το 26,3% του πληθυσμού της χώρας μας δηλαδή 2.722.000 συνάνθρωποί μας 742.000 νοικοκυριά, βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας. Το ποσοστό αυτό είναι το δεύτερο υψηλότερο σε όλη την Ε.Ε
  • Σύμφωνα με τα στοιχεία του e-ΕΦΚΑ ένας στους τέσσερις εργαζόμενους λαμβάνει μέσο μηνιαίο μισθό 346€ καθαρά.

Συγκεκριμένα 640,718 εργαζόμενοι αμείβονται με 430€ μεικτά  346€ καθαρά.

  • Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΥΠΑ τον μήνα Οκτώβρη οι άνεργοι ήταν 900.297 ποσοστό ανεργίας 18,88% και από αυτούς επιδοτήθηκαν μόνο 118.497 δηλαδή το 13,1%. Δηλαδή 1 στους 8!
  • Σύμφωνα με δεκάδες δημοσιεύματα

4.000.000 πολίτες έχουν οφειλές στην εφορία

2.036.867 εξ αυτών κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Σε 1.412.322 έχουν ήδη ληφθεί  αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις και πλειστηριασμοί).

Το 2021 έγιναν 253.083 κατασχέσεις και πλειστηριασμοί.

Το 2022 έγιναν 518.622 κατασχέσεις και πλειστηριασμοί.

Οι παραπάνω σκληροί αριθμοί δείχνουν και αποκαλύπτουν ότι εκατομμύρια συνάνθρωποί μας στην κυριολεξία υποφέρουν, στην κυριολεξία πασχίζουν να επιβιώσουν.

Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ότι εκατομμύρια συνάνθρωποί μας εξαιτίας των πολιτικών της πιο κοινωνικά ανάλγητης, της πιο αντιλαϊκής, της πιο αντεργατικής Κυβέρνησης που πέρασε από τον τόπο, είναι σπρωγμένοι και πεταγμένοι στο περιθώριο και στα αζήτητα της ζωής.

Αυτή η σκληρή,

Αυτή η σκοτεινή,

Αυτή η θλιβερή εικόνα που έχει τυλίξει εκατομμύρια συνανθρώπους μας, εάν ταυτόχρονα αναλογιστεί κανείς την χλιδή και τον πλούτο (πλούτο, που βγήκε από τις πλάτες μας) μέσα στον οποίο ζούν μια χούφτα κεφαλαιοκράτες ,

ναι μας δίνει το δικαίωμα να φωνάξουμε ή ΕΜΕΙΣ ή ΑΥΤΟΙ.

Μας δίνει το δικαίωμα γιατί αυτοί (ΣΕΒ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ -ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΤΕΣ) κάθε μέρα μας εκτελούν και μας κλέβουν.

Γιατί ναι εκτέλεση και κλοπή  είναι να δουλεύεις (αν είσαι άνεργος – ακόμα χειρότερα) για 346€ και από πάνω να  σε αναγκάζουν να δουλεύεις 13ωρα και να σου κλέβουν και τις υπερωρίες!

Εμείς, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στην κάθε παράταξη, αυτό το περιεχόμενο  πιστεύουμε ότι πρέπει να δώσουμε στην καμπάνια της ΓΣΕΕ και όλοι μαζί να αποκαλύψουμε αυτό που προσπαθούν να κρύψουν ότι λεφτά υπάρχουν αλλά είναι μόνο για αυτούς.

Υ.Γ. Το σύνολο των καταθέσεων στη χώρα μας

Την ίδια ώρα που μας λένε δεν υπάρχει μια, και ότι οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν αυξήσεις  και ότι δεν υπάρχει λεφτόδεντρο.

Κλείνουν τα μάτια ότι τη χρονιά που πέρασε, οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 11,9 δις πηγαίνοντας από 179,97 δις το 2021 στα 191,87 δις το 2022 αυξημένες κατά 6,61%!

Και ότι το 42% των καταθέσεων ή αλλιώς τα 80,6 δις, τα κατέχει το 0,7% του συνόλου των καταθετών!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΕΙΣ – ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ