ΣΕΕΤ: 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου Το μήνυμα παραμένει επίκαιρο

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΕΤ: 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου Το μήνυμα παραμένει επίκαιρο

Κλείνουμε φέτος 50 χρόνια από τη μεγάλη εξέγερση του Πολυτεχνείου. Και όμως τα  συνθήματα του Νοέμβρη και το αίτημα για «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» παραμένουν επίκαιρα.

Οι εργαζόμενοι/ες παρατηρούμε καθημερινά τις συνθήκες της ζωής μας να δυσκολεύουν και το εργασιακό περιβάλλον να γίνεται – ακόμα πιο – ασφυκτικό. Ζωές και περιουσίες συνανθρώπων μας χάθηκαν άδικα το περασμένο καλοκαίρι λόγω «φυσικών» αλλά όχι φυσιολογικών και μη προβλέψιμων καταστροφών. Στην ευρύτερη γειτονιά μας, δίπλα στον μακρόσυρτο πόλεμο στην Ουκρανία, έρχεται να προστεθεί μια δεύτερη εστία σύγκρουσης,  που γεμίζει τις οθόνες μας με εικόνες φρίκης και μας βομβαρδίζει με στατιστικές θανάτου που αυξάνονται ώρα με την ώρα.

Σε τέτοιες συνθήκες, ακόμα και αν γυρίσουμε το κεφάλι στην άλλη πλευρά, τα προβλήματα δεν εξαφανίζονται. Σε τέτοιες συνθήκες τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μας δίνουν ελπίδα και μας δείχνουν τον δρόμο. 

Τιμούμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, δεν αφήνουμε το παράδειγμά τους να αφεθεί στη λήθη και καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να συμμετέχει στις εκδηλώσεις της επετείου και στην ιστορική πορεία την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου.

Σημείο συνάντησης Σταδίου και Εδουάρδου Λω, ώρα 15:30.

Το ΔΣ