EMEIΣ – ΑΡΚΙ: Καταγγελία στον Άρειο Πάγο για την εργοδοτική αυθαιρεσία στη NOS

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο EMEIΣ – ΑΡΚΙ: Καταγγελία στον Άρειο Πάγο για την εργοδοτική αυθαιρεσία στη NOS

Στις 9/5 το ΕΜΕΙΣ ΑΡΚΙ προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας NOS ως μια συμβολική κίνηση μαζικής καταδίκης του πρωτοφανούς περιστατικού όπου ο εργοδότης «υπέδειξε» στους υπαλλήλους του τι να ψηφίσουν, παρουσία κορυφαίου Υπουργού της Κυβέρνησης. Ακολούθησε ενημέρωση των εργαζομένων κατά την οποία δηλώσαμε ότι είμαστε ανένδοτοι σε κάθε μορφής εργασιακό εκβιασμό και ότι θα παραμείνουμε αλληλέγγυοι απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας της εργοδοσίας. 

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εκπροσώπων της παράταξης μας με επικεφαλής το Νίκο Φωτόπουλο, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κο Ισίδωρο Ντογιάκο από τον οποίο ζητήσαμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προκειμένου να διερευνηθούν και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό, οι οποίες για εμάς είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.  Ο κος Ντογιάκος μας άκουσε με τη δέουσα προσοχή, δηλώνοντας ότι δε θυμάται άλλη τέτοια περίπτωση να έχει φτάσει στην Εισαγγελία.

Από την πλευρά μας τονίσαμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό καταδεικνύει προδήλως την έξαρση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας η οποία γιγαντώθηκε μετά το ξήλωμα της εργατικής νομοθεσίας με το νόμο Χατζηδάκη.

Τέλος εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για το γεγονός ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ κατά καιρούς βλέπει το φως της δημοσιότητας σωρεία κραυγαλέων περιστατικών εργοδοτικής ασυδοσίας, δεν έχει ασκήσει ποτέ αυτεπάγγελτη δίωξη κατά των αυτουργών, ώστε να σταλεί ένα ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα προάσπισης της εργασιακής αξιοπρέπειας, από την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

12-5-2023