ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Καταδικάζουμε την απαγόρευση εισόδου μέλους ΔΣ του Σωματείου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Καταδικάζουμε την απαγόρευση εισόδου μέλους ΔΣ του Σωματείου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ενέργεια στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά να απαγορεύσουν την είσοδο στον χώρο εργασίας σε εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τους τελευταίους μήνες βιώνουν στο πετσί τους την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας ξεπουλήθηκε για μόλις 25 εκατ. ευρώ και σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο καλείται να πληρώνει ενοίκιο στον νέο ιδιοκτήτη. (Θα απαντήσει η κυβέρνηση πόσο είναι το μίσθωμα;)

Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν να χάνουν την μόνιμη και σταθερή εργασία τους στα πλαίσια ομαδικών απολύσεων. Μέσα από ωμούς κυβερνητικούς εκβιασμούς έχασαν πάνω από το 50% των χρημάτων που τους οφείλονταν.

Σήμερα στα πλαίσια 2μηνων συμβάσεων με το Πολεμικό Ναυτικό σε αντίθεση με όσα είχαν συμφωνηθεί οι μισοί εργαζόμενοι έχουν απομακρυνθεί από το ναυπηγείο επειδή έτσι επέβαλε, όπως όλα δείχνουν, ο Προκοπίου.

Παράλληλα όσοι εργάζονται μέσα στο χώρο έρχονται αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση της εργασίας που επιδιώκουν τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού,που έχει ως αποτέλεσμα να απειλείται ακόμα και η ασφάλεια των εργαζομένων.

Φαίνεται ότι με όχημα κάποια στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού έρχονται να ισοπεδώσουν μέσα στο ναυπηγείο κάθε εργασιακό κεκτημένο, προς όφελος του Προκοπίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι η απαγόρευση εισόδου, επομένως και της νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης, ήρθε λίγες μέρες μετά μιας άθλιας δικής τους επιστολής που αμφισβητούσε την ίδια την οντότητα του σωματείου και μία μόλις μέρα μετά από την παρουσίαση από τον Προκοπίου του μοντέλου ανάπτυξης που σχεδιάζει. Ο ίδιος το παρομοίασε με αυτό της μεταπολεμικής Γερμανίας όπου η εργασία, όπως είπε, αμειβόταν με ένα πιάτο φαΐ (!).

Οι εκπρόσωποι του πολεμικού ναυτικού, που έχουν βγει μπροστά και μεθοδεύουν την διάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος μέσα στο ναυπηγείο, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια.

Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων δεν είναι μόνοι τους απέναντι σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις.

10-5-2023