Επίθεση λογιστών σε υπ. Εργασίας: Κοροϊδία η παράταση της Ψηφιακής Απογραφής

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίθεση λογιστών σε υπ. Εργασίας: Κοροϊδία η παράταση της Ψηφιακής Απογραφής

Έντονη κριτική και σκληρές εκφράσεις, χρησιμοποιούν οι εκπρόσωποι των λογιστών, σε βάρος του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, με αφορμή την ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε για την ψηφιακή απογραφή του ωραρίου εργασίας. Έφτασαν στο  σημείο να κάνουν λόγο μέχρι και για «κοροϊδία», από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου!

Όπως επισημαίνεται, με ένα απλό δελτίο τύπου, άλλαξε η αρχική απόφαση που είχε παρθεί και, αντί για δίμηνο περιθώριο της ψηφιακής απογραφής (Οκτώβριος και Νοέμβριος), δόθηκε τελικά μόνο ένας μήνας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία (Νοέμβριος). Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, αναγκάστηκε να δώσει το υπουργείο Εργασίες, άλλες 20 μέρες περιθώριο, εντός Δεκεμβρίου. Κάτι που όμως δεν χρειαζόταν να συμβεί,  καθώς το αρχικό πλάνο, έδινε ικανοποιητικό χρονικό περιθώριο δύο μηνών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ψηφιακής απογραφής.

«Πόσο νόμιμη είναι η κατά ένα μήνα σύντμηση του χρονικού περιθωρίου υποβολής που προβλέπεται στην υπουργική σας απόφαση μέσω ενός δελτίου τύπου;» διερωτώνται οι λογιστές. Μάλιστα, με ειρωνική διάθεση προσθέτουν ότι «αντιλαμβανόμαστε πως τα δελτία τύπου του υπουργείου σας έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τις αποφάσεις σας!»

Απευθυνόμενοι προς τον ίδιο τον κ. Χατζηδάκη, τον κατηγορούν ότι κάνει ένα μεγάλο λάθος: Δεν ακούει και δεν λαμβάνει υπόψη την γνώμη των ειδικών, των ανθρώπων που καλούνται να υλοποιήσουν κάθε μεγαλεπήβολο σχέδιο. Με κοινή επιστολή τους, λογιστές και φοροτεχνικοί διαπιστώνουν ότι με το πρόσχημα της «προστασίας της εργασίας», το υπουργείο Εργασίας «καταστρέφει τις επιχειρήσεις». «Δεν υπάρχει η κοινή λογική και αντίληψη, δεν επικρατεί η συναίνεση, η δικαιοσύνη και η επαφή με την πραγματικότητα», λένε χαρακτηριστικά.

πηγή: https://www.asfalistiko.gr/