ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Όχι στη διάλυση του ΕΣΥ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Όχι στη διάλυση του ΕΣΥ

Το Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καστοριάς αντιτίθεται στο νομοσχέδιο που κατέθεσε στην Βουλή για ψήφιση η Κυβέρνηση και αφορά παρεμβάσεις στο σύστημα υγείας.

  • Σε μια περίοδο όπου ολόκληρη η κοινωνία δοκιμάζεται από τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια, τα καύσιμα και τα βασικά είδη κατανάλωσης το νομοσχέδιο δίνει την χαριστική βολή στο Δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Οι προβλέψεις του νομοσχεδίου για κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών σε συνδυασμό με την ήδη απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας από έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, εξοπλισμού και υποδομών, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους ασθενείς που περιμένουν για μήνες στην λίστες αναμονής των χειρουργείων και των πανάκριβων θεραπειών.
  • Επιπρόσθετα, η είσοδος ιδιωτών γιατρών μερικής απασχόλησης για την κάλυψη των κενών του δημοσίου συστήματος θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των συνθηκών νοσηλείας, και θα οδηγήσει τα περισσότερα νοσοκομεία -κυρίως της περιφέρειας – να παρέχουν ακόμη πιο ελάχιστες παροχές υγείας.
  • Το δημόσιο σύστημα υγείας επιβάλλεται να θωρακιστεί και να παρέχει δωρεάν και ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς όλους, με στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών τους, με πλήρη επάνδρωση σε εξοπλισμό και υποδομές.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ