Βαριά δικαστική ήττα Κεραμέως: Ακυρώνεται η εξοντωτική ποινή σε εκπαιδευτικό

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βαριά δικαστική ήττα Κεραμέως: Ακυρώνεται η εξοντωτική ποινή σε εκπαιδευτικό

Με απόφαση της Νίκης Κεραμέως, του επιβλήθηκε τιμωρητικό καθεστώς «δυνητικής αργίας» με την πρόφαση ότι απουσίαζε από τα μαθήματα.
Βαριά δικαστική ήττα για την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, από το Διοικητικό Εφετείο Πάτρας, που ανέτρεψε την άδικη απόφασή της να επιβάλλει καθεστώς «δυνητικής αργίας» στον εκπαιδευτικό Κώστα Κορδάτο.

Υπενθυμίζεται ότι η δικαστική ήττα αφορά στην προσπάθεια εξόντωσης του εκπαιδευτικού Κώστα Κορδάτου, ο οποίος έχει βρεθεί διωκόμενος εδώ και μήνες, με αφορμή περιστατικά από την περίοδο της τηλεκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, το Διοικητικό Εφετείο Πάτρας, με πρόσφατη απόφασή του, ανέτρεψε την άδικη και εξοντωτική ποινή της «δυνητικής αργίας» που είχε επιβληθεί από την υπουργό Παιδείας στον καθηγητή του ΕΠΑΛ Καινουργιού, στην Αιτωλοακαρνανία.

Μάλιστα η απόφαση αναμένεται να σταλεί άμεσα στην Νίκη Κεραμέως προκειμένου να ακολουθήσει η αποκατάσταση του μισθού και της εκπαιδευτικής ιδιότητας του Κώστα Κορδάτου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγάλο ταξίδι ταλαιπωρίας του εκπαιδευτικού ξεκίνησε από τον Ιανουάριο, όταν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας είχε προχωρήσει σε περικοπή μισθών ογδόντα ημερών (ποσό 5.699 ευρώ), επειδή ο εκπαιδευτικός δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει τηλεκπαίδευση.

Ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι η φύση των μηχανολογικών εργαστηριακών μαθημάτων καθιστούσε αδύνατη την διδαχή τους μέσω τηλεκπαίδευσης, όμως αυτό δεν ήταν ικανό να πείσει τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το υπουργείο, όμως, δεν φάνηκε να καταλαβαίνει και να συμμερίζεται την κατάσταση. Παρά το κύμα διαμαρτυριών και συμπαράστασης στον Κώστα Κορδάτο, τον περασμένο Μάιο, με απόφαση της Νίκης Κεραμέως, του επιβλήθηκε τιμωρητικό καθεστώς «δυνητικής αργίας» με την πρόφαση ότι απουσίαζε από τα μαθήματα.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη η οποία έρχεται και βάζει φρένο σε μία κατάφορα άδικη απόφαση της Υπουργού Παιδείας με την οποία εξάντλησε την αυστηρότητά της πάνω σ’ έναν πολύπειρο εκπαιδευτικό της τεχνικής εκπαίδευσης.

TAGS Πηγή: www.rosa.gr