ΟΣΜΕ: Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΣΜΕ: Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Η σφοδρή και μεθοδευμένη επίθεση, την οποία οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) δέχονται το τελευταίο διάστημα, είναι άνευ προηγούμενου.

Σε διατεταγμένη υπηρεσία η διορισμένη Διοίκηση του Οργανισμού, με συγκεκριμένες κατευθύνσεις και εντολές της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, επιχειρεί με θράσος και βαρβαρότητα να “ξεμπερδέψει” οριστικά με τους εργαζόμενους και το Δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού. 

Η παραβίαση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας των Συλλογικών Συμβάσεων και η καταστρατήγηση, όλων όσων τα προηγούμενα χρόνια από κοινού είχαν συμφωνηθεί, είναι καθημερινό φαινόμενο. 

Η καλόπιστη προσπάθεια των εργαζόμενων στην κατεύθυνση συνεννόησης και διαλόγου, αντιμετωπίζεται με κοροϊδία και εμπαιγμό. 

Το γαϊτανάκι υποσχέσεων Κυβέρνησης και εργοδοσίας αποδείχθηκε περίτρανα ως παρωδία. 

Φτάνει πια,

Οι εργαζόμενοι  δεν θα ανεχθούν αυτή την απάνθρωπη, ανάλγητη και απαξιωτική συμπεριφορά, δεν θα ανεχθούν την με διάφορα νεοφιλελεύθερα τερτίπια συστηματική μείωση των αποδοχών τους, δεν θα απολογηθούν και δεν θα επιστρέψουν ποτέ πίσω δεδουλευμένα και κάθε αμοιβή, η οποία προέκυψε ως αντάλλαγμα της παρεχόμενης εργασίας τους και ως αποτέλεσμα του κόπου και του μόχθου τους. 

Η προσπάθεια Κυβέρνησης και Διοίκησης, απαξίωσης των εργαζόμενων και του Οργανισμού, προσφορά και βορά στα αρπακτικά του ιδιωτικού τομέα, τα οποία είναι έτοιμα και καιροφυλακτούν δεν θα περάσει. 

Μπροστά της θα βρει και θα αντιμετωπίσει και  την οργή των εργαζόμενων,  οι οποίοι απαιτούν το σεβασμό και τα δικαιώματα τους και την οργή της κοινωνίας, η οποία απαιτεί σύγχρονη, ποιοτική, φτηνή και ασφαλή συγκοινωνία. 

Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ),  λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, δηλώνει κατηγορηματικά και προς κάθε κατεύθυνση, την αμέριστη στήριξη της στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ, χαιρετίζει την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση τους και βεβαιώνει για τις προθέσεις της, στην κατεύθυνση συνεργασίας και συντονισμού των επόμενων κοινών δράσεων αποκατάστασης της κανονικότητας και της νομιμότητας. 

Οι αγώνες είναι μπροστά μας

Όλοι στο δρόμο

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ