Μ. Ξενογιαννακοπούλου / Εμπαιγμός και κοροϊδία για τους εργαζόμενους οι «αυξήσεις Μητσοτάκη» (ηχητικό)

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μ. Ξενογιαννακοπούλου / Εμπαιγμός και κοροϊδία για τους εργαζόμενους οι «αυξήσεις Μητσοτάκη» (ηχητικό)

Μόνο η Ελλάδα και η Λετονία έχουν παγώσει τους μισθούς στην ΕΕ

Η Ελλάδα και η Λετονία είναι οι μοναδικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κράτησαν παγωμένο τον κατώτατο μισθό την τελευταία διετία και η αύξηση των 13 ευρώ μικτά τον μήνα ή 35 λεπτών την ημέρα, που αποφάσισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι καθαρά κοροϊδία και απόλυτος εμπαιγμός για τους εργαζόμενους, υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο η βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η πρώην υπουργός στον Στάθη Σχινά επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε ακόμη και την πρόταση  εμπειρογνωμόνων μέσω της οποίας πρότειναν αυξήσεις 4%, ενώ η λογική του περί «συμβολικής αύξησης» αντίκειται και στην ευρωπαϊκή λογική καθώς αυτήν την περίοδο συζητείται Οδηγία με αντικείμενο τη διαμόρφωση αξιοπρεπών κατώτατων μισθών σε όλη την Ευρώπη.

Μάλιστα, όπως εξήγησε η βουλευτής, στην εισαγωγική έκθεση της υπό διαμόρφωση Οδηγίας τονίζεται – κατ΄αντιδιαστολή με την Έκθεση Πισσαρίδη – ότι η ενίσχυση των κατώτατων μισθών είναι αναγκαία για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.