ΠΟΣΠΕΡΤ: Συγκροτήθηκε σε σώμα σήμερα 23/06, το 19μελές Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΣΠΕΡΤ: Συγκροτήθηκε σε σώμα σήμερα 23/06, το 19μελές Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ

 Αγία Παρασκευή, 23/06/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συγκροτήθηκε σε σώμα σήμερα 23/06/2021, το 19μελές Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ, μετά από πρόσκληση του Συμβούλου Παναγιώτη Καλφαγιάννη που αναφερόταν πρώτος στην απόφαση 1168/21 του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία ξεκίνησε η διαδικασία. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης με θέμα ημερησίας διάταξης τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ., ο συνάδελφος Π. Καλφαγιάννης, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΡΤ στο τέλος Ιουλίου και έθεσε εαυτόν εκτός οποιασδήποτε θέσης ευθύνης στην ΠΟΣΠΕΡΤ.  

Στη συνέχεια και με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων στα Η-ΜΜΕ, δημόσια και ιδιωτικά, τα δεκατέσσερα (14) παρόντα μέλη του Δ.Σ. προχώρησαν σε μυστική ψηφοφορία σύμφωνα με το καταστατικό.

Κατά την ψηφοφορία αναδείχθηκαν:

Πρόεδρος Δ.Σ.:Κούνης Δημήτρης
Α’ Αντιπρόεδρος:Θεοδωρίδου Καίτη
Β’ Αντιπρόεδρος:Μαυράκης Παναγιώτης
Γενικός Γραμματέας:Συμβουλόπουλος Θεμιστοκλής
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας:Μπελεσιώτης Χρήστος
Γραμματέας Οργανωτικού:Λιαπίκος Βασίλης
Γραμματέας Οικονομικού:Λουκόπουλος Λεωνίδας
Γραμματέας Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και:Καρέλλας Αναστάσιος
Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων  
Μέλη:Καλφαγιάννης ΠαναγιώτηςΚουνούπης ΝικόλαοςΑντωνίου ΚωνσταντίνοςΚοτσερώνης ΡωμανόςΓρατσίας ΑναστάσιοςΚασιμάτης ΓαβριήλΤσακίρης ΕυάγγελοςΒωβός ΓιώργοςΠολύζος ΚωνσταντίνοςΦωτέλλη Ειρήνη

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη δεν βρέθηκε καμία  καταψηφιστική  ψήφος για τους προτεινόμενους σε θέσεις ευθύνης του προεδρείου. Είναι μια καλή αρχή για τη δύσκολη συνέχεια.

Η εκτελεστική επιτροπή αποτελείται από τον  Πρόεδρο, τον Α’ και Β’ Αντιπρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, τον Γραμματέα Οικονομικού και τον Γραμματέα Οργανωτικού σύμφωνα με το καταστατικό της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Επειδή οι διαχωριστικές γραμμές δεν έχουν νόημα μπροστά στην πληθώρα των εργασιακών προβλημάτων, σας καλούμε όλους στον κοινό αγώνα και συμμετοχή, ώστε να έχουμε επιτυχή αποτελέσματα στις δίκαιες διεκδικήσεις μας.

Δεν είναι ώρα αντιπαραθέσεων τώρα και δεν θα το κάνουμε απέναντι στην μοναδική απούσα «αγωνιστική» παράταξη στα Η-ΜΜΕ. Που οι δολι(ο)χοδρομίες της δεν έχουν τέλος. Από τη μια προκηρύξαμε 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 3 – 10 – 16 Ιουνίου ενάντια στο ν. Χατζηδάκη – Μητσοτάκη και από την άλλη μας ενημερώνουν ότι αυτός ο νόμος ψηφίστηκε και πρέπει ασμένως να τον εφαρμόσει το συνδικαλιστικό κίνημα. Επιτηδευμένα ξεχνά τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων και αποπροσανατολίζει, μας εγκαλεί δε γιατί δεν αποδεχόμαστε την παράταση του «χτεσινού» νόμου Χατζηδάκη μέχρι 31-10-21 που ακόμα δεν έχει …τυπωθεί σε ΦΕΚ ενώ η διαδικασία προσωρινής διοίκησης έχει ξεκινήσει μήνες νωρίτερα.

Μαζί με μας μάλλον δεν ενημερώθηκε από την κυβέρνηση και έτσι παρανόμησε ο φυσικός δικαστής αφού και εκείνος θεώρησε απαραίτητη και νόμιμη την παράταση.

Μια παράταση μέσα στην οποία θα πρέπει να γίνουν εκλογές σύμφωνα με τα καταστατικά των σωματείων και με φυσική παρουσία των μελών.                                                                                                

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ