Ε.Α.Μ.Ε. Ε.ΤΕ. ΔΕΗ: 1η του Μάη σύμβολο εφαλτήριο νέων αγώνων!!!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ε.Α.Μ.Ε. Ε.ΤΕ. ΔΕΗ: 1η του Μάη σύμβολο εφαλτήριο νέων αγώνων!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Α.Μ.Ε. Ε.ΤΕ. ΔΕΗ

1η του Μάη σύμβολο εφαλτήριο νέων αγώνων!!!

Ιερό σύμβολο του αέναου αγώνα της παγκόσμιας εργατικής τάξης για τα δικαιώματά της στην εργασία, στην ζωή, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 

1η του Μάη σύμβολο εφαλτήριο νέων αγώνων και σήμερα ενάντια σε μία από τις πιο σκληρές για τα εργατικά δικαιώματα, φιλελεύθερες κυβερνήσεις που έχουν περάσει ποτέ από τον τόπο. 

Μίας κυβέρνησης που αφού εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση ενάντια στους θεσμούς εκπροσώπησης των εργαζομένων, προσπαθώντας να αποδιοργανώσει και ταυτόχρονα να ελέγξει τις διαδικασίες μέσα σε σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις, θέλοντας να ’’φακελώσει’’ ηλεκτρονικά πλέων αυτή την φορά τους συνδικαλιστές, (Φαλκιδεύοντας το δικαίωμα στην απεργία), προχωράει χωρίς περίσκεψη, εκμεταλλευόμενη το αρνητικό κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η πανδημία, με σκληρές αντεργατικές προτάσεις νόμων όπως:

  • Κατάργηση του οκταώρου και επιβολή 10ωρης εργασίας με ατομικές συμβάσεις, χωρίς ΣΣΕ.
  • Εργάσιμη εβδομάδα “λάστιχο” διάρκειας 30-50 ωρών την εβδομάδα.
  • Κατάργηση του θεσμού τής υπερεργασίας.
  • Εκτίναξη του επιτρεπόμενου ορίου απλήρωτων υπερωριών στις 150, για όλους τους κλάδους της οικονομίας.
  • Μη καταβολή της προσαύξησης λόγω υπερωρίας, και συμψηφισμό απλήρωτων υπερωριών με μειωμένο ωράριο ή ρεπό.
  • Κατάργηση της πενθήμερης εργασίας και της ανάπαυσης του Σαββατοκύριακου.
  • Θίγεται το καθεστώς των Απολύσεων – Αποζημιώσεων και καταργεί την υποχρέωση επαναπρόσληψης σε περίπτωση άκυρης απόλυσης.

Και όλα αυτά, αφού προηγουμένως έχει υποθάλψει την εργοδοτική ασυδοσία αφαιρώντας διαρκώς στοιχεία του προστατευτικού νομικού πλέγματος που διέπει την εργασία.  

Για το ΕΑΜΕ Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ είναι μονόδρομος η αντίσταση και η συστράτευση σύσσωμης της Εργατικής Τάξης, ενάντια στον όλεθρο και την ισοπέδωση των Εργατικών Δικαιωμάτων που κατοχυρώθηκαν και θεσμοθετήθηκαν με αγώνες γενεών!!!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ε.Α.Μ.Ε. Ε.ΤΕ. ΔΕΗ