Απολύσεις και διώξεις μετά το χειροκρότημα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απολύσεις και διώξεις μετά το χειροκρότημα

Οι διοικήσεις των νοσοκομείων με εντολή της κυβέρνησης επιδίδονται σε όργιο απειλών και εκφοβισμού των εργαζομένων

Ο Θανάσης Σιούλης, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ, διώκεται με πρωτοβουλία του διοικητή του νοσοκομείου επειδή έστειλε σήμα κινδύνου για τις ξεχειλισμένες ΜΕΘ τον περασμένο Νοέμβριο. Η διοίκηση του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, αντί να απολογηθεί για την έλλειψη προετοιμασίας τον καιρό της πανδημίας, οδηγεί στα δικαστήρια έναν από τους πιο λαμπρούς γιατρούς της πόλης, τον νεφρολόγο του ΑΧΕΠΑ Θανάση Σιούλη, επειδή τόλμησε να προειδοποιήσει για ό,τι θα ερχόταν πριν από μερικούς μήνες στη Θεσσαλονίκη. Όταν ο γιατρός είπε ότι χρειάζονται πραγματικές ΜΕΘ και όχι βαφτίσια, η κυβέρνηση έσπευσε να τον σπιλώσει αντί να τον ακούσει.

Και τώρα, σε μια ωμή επίδειξη αυταρχισμού, τον αντιμετωπίζει σαν κοινό εγκληματία καλώντας τον να απολογηθεί ενώπιον των αρχών με τις κατηγορίες τής διασποράς ψευδών ειδήσεων και την απειλή διάπραξης εγκλημάτων μέσα από δηλώσεις του στα ΜΜΕ. Τον καλούν να απολογηθεί επειδή τον Νοέμβριο τόλμησε να αποκαλύψει ότι η εφημερία του νοσοκομείου άρχιζε χωρίς κανένα ελεύθερο κρεβάτι ΜΕΘ.

Και διάλεξαν τις μέρες και τις ώρες για να προχωρήσουν στην κίνηση αυτή. Τώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, οι διοικήσεις των νοσοκομείων με εντολή της κυβέρνησης επιδίδονται σε όργιο απειλών και εκφοβισμού των εργαζομένων που τολμούν να αναδείξουν την τραγική πραγματικότητα, η οποία απέχει πολύ από την επίπλαστη πραγματικότητα που επιχειρεί το Μαξίμου να κατασκευάσει.

Την ίδια ώρα ο Κώστας Καταραχιάς, γιατρός και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», ανακοινώνει πως «σε πέντε εργάσιμες μέρες απολύομαι εν μέσω κατάρρευσης των νοσοκομείων και επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών», καθώς με τον τρόπο αυτό η διοίκηση αποφάσισε να τον τιμωρήσει για τις καταγγελίες του για ελλιπή μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό.

πηγή