Στο ίδιο έργο θεατές. Απολυμένες καθαρίστριες έξω από το Υπ. Οικονομικών

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στο ίδιο έργο θεατές. Απολυμένες καθαρίστριες έξω από το Υπ. Οικονομικών

Χθες 04-02-2021 συγκεντρώθηκαν απολυμένες καθαρίστριες έξω από το Υπ Οικονομικών. Καθαρίστριες που ο μισθός τους είναι 450 ευρώ , που οι ανανεώσεις 18μηνων συμβάσεων ήταν κανόνας για πάνω από 15 χρόνια . Όπως μπορείτε να δείτε με έγγραφο του το υπουργείο Οικονομικών κρίνει απαραίτητη την παραχώρηση της καθαριότητας των χώρων του σε εξωτερικό συνεργείο. Οι εικόνες αυτές μας κάνουν να νοιώθουμε στο ίδιο έργο θεατές .

Οι εικόνες που δημοσιεύει στον λογαριασμό του στο twitter o φωτορεπόρτερ Μάριος Λιολος πραγματικά μας σοκάρουν. Οι εικόνες αυτές μας θυμίζουν τις μαύρες μέρες του 2013 όταν έξω από το υπουργείο Οικονομικών μαζεύονταν οι απολυμένες καθαρίστριες για να διαμαρτυρηθούν. Η μόνη διαφορά είναι ότι υπουργός οικονομικών τότε ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας

Εικόνα
Εικόνα

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ στηρίζει την κινητοποίηση των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ και ζητά να μετατραπούν άμεσα οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα είτε ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου είτε μόνιμε δείτε την σχετική ανακοίνωση :


Η ΠΟΕ-ΔΟΥ στηρίζει την κινητοποίηση των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, για τη διασφάλιση της εργασίας τους αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθαριότητας των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ. Έχει αποδειχθεί πως οι ανάγκες καθαριότητας αποτελούν διαχρονικό πλέον ζήτημα καθώς το προσωπικό αυτό δεν επαρκεί.

Ειδικά εν μέσω πανδημίας οι ανάγκες σε προσωπικό καθαριότητας έγιναν ακόμη μεγαλύτερες.
Η ΠΟΕ-ΔΟΥ ζητά να μετατραπούν άμεσα οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα είτε ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου είτε μόνιμες, γιατί οι εργαζόμενες στην καθαριότητα στο Υπουργείο και στις Εφορίες εργάζονται ακόμα και από το 2003 και σήμερα βρίσκονται μπροστά στην ανεργία.

Εικόνα

πηγή