«Φύγετε», με… ραντεβού σε ξεοδοχεία!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Φύγετε», με… ραντεβού σε ξεοδοχεία!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις υπηρεσίες της Τράπεζα Πειραιώς προχωράει σε μια νέα καταγγελία!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:


ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΜΕ … ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

σας κοινοποιούμε σημερινή Επιστολή Διαμαρτυρίας (δείτε παρακάτω) μετ’ επιφυλάξεως δικαιωμάτων, που απέστειλε ο Σύλλογός μας προς της Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, κοινοποιούμενη στους Περιφερειακούς Διευθυντές Δικτύου Καταστημάτων.

Εργαζόμενοι, παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες περί προαιρετικής συμμετοχής του προσωπικού στο Πρόγραμμα Οικειοθελούς Αποχώρησης, καλούνται επιλεκτικά από τους Περιφερειακούς Διευθυντές ακόμη και σε ξενοδοχεία (!), με απώτερο σκοπό την άσκηση ψυχολογικών πιέσεων προκειμένου να αποδεχθούν την … «εθελούσια» συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

                       Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας

                         Μπεμπένης  Εμμανουήλ                          ​​     Γοίλιας Ισίδωρος

——————————————————————————————————————

ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Μετ’ επιφυλάξεως  δικαιωμάτων

Της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς», που εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφ. Αλεξάνδρας, αρ. 170, νόμιμα εκπροσωπούμενης.

ΠΡΟΣ

Την ανώνυμη τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία: «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.», η οποία εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Αμερικής, αρ. 4 και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ

Προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές Δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς

            Η εργοδότρια Τράπεζα Πειραιώς με το από 30.10.2020 Υπηρεσιακό Σημείωμα κοινοποίησε στο προσωπικό πρόταση προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης.

Μάλιστα και κατ’  εξοχήν η προαιρετική συμμετοχή των εργαζόμενων ορίζεται ρητά στους όρους του προγράμματος και πιο συγκεκριμένα στη διατύπωση: «Η συμμετοχή των εργαζομένων στο παρόν Πρόγραμμα Οικειοθελούς Αποχώρησης είναι προαιρετική. Κάθε εργαζόμενος είναι ελεύθερος να προβεί στην εκδήλωση ενδιαφέροντος με την υποβολή της σχετικής αίτησης».

Με την παρούσα αποδοκιμάζουμε ως μη σύννομη την πρακτική που ασκείται τις τελευταίες μέρες και η οποία συνδέεται με τις «προσκλήσεις» που απευθύνουν  Περιφερειακοί Διευθυντές της Τράπεζας σε εργαζομένους για το σκοπό αυτό καλώντας τους μάλιστα σε «ιδιωτικές συναντήσεις» εκτός της Τράπεζας ακόμη και σε ξενοδοχεία!

Δεδομένου ότι οι όροι του προγράμματος είναι γνωστοί στο σύνολο του προσωπικού, όπως επίσης απολύτως ξεκάθαρη παραμένει η έννοια και το περιεχόμενο του όρου οικειοθελής συμμετοχή, ποιος ο πραγματικός λόγος αυτών των ιδιωτικών συναντήσεων σε μη επαγγελματικούς χώρους, αν όχι προκειμένου να ασκηθούν ψυχολογικές πιέσεις σε εργαζόμενους και μάλιστα σε μία ιδιαίτερη περίοδο, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν λόγω της πανδημίας Covid 19. Και ενώ γνωστές είναι σε εσάς οι δραματικές προεκτάσεις που έχουν λάβει στο πρόσφατο παρελθόν ανάλογες πρακτικές.

Με την παρούσα καταγγέλλουμε κάθε τέτοια πρακτική που φέρει πέραν των άλλων και τα χαρακτηριστικά ηθικής παρενόχλησης, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που εργαζόμενοι καλούνται σε ιδιωτικές συναντήσεις με τους ιεραρχικά προϊσταμένους τους σε ξενοδοχεία. Η αντιδεοντολογική αυτή πρακτική εγείρει σοβαρά ερωτηματικά τη στιγμή που μάλιστα έχετε τη δυνατότητα διάθεσης επαγγελματικού χώρου εντός της Τράπεζας για την επικοινωνία επαγγελματικών ζητημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό σας καλούμε να παραλείψετε κάθε τέτοια ενέργεια που σκοπό θα έχει την εξώθηση των συναδέλφων μας σε εθελουσία έξοδο με την άσκηση ψυχολογικών πιέσεων και δη με το μέσο των ιδιωτικών σε μη επαγγελματικούς χώρους συναντήσεων.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι αποκρούουμε ως μη σύννομες τέτοιες πρακτικές και κυρίως τις άτυπες προσκλήσεις που απευθύνονται σε εργαζόμενους από τους Περιφερειακούς Διευθυντές της Τράπεζας για ιδιωτικές συναντήσεις σε μη επαγγελματικούς χώρους.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ όπως παραλείψετε στο μέλλον κάθε τέτοια ενέργεια.

ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα ασκήσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων – μελών μας ενώπιον των αρμοδίων Αρχών και Δικαστηρίων.

Αθήνα, 05 Νοεμβρίου 2020

Για το Δ.Σ του ΣΕΥΤΠΕ