ΣΥΔΑΠΤΤ: Καλούμε την Εθνική Τράπεζα και την ICAP να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της Επιθεώρησης Εργασίας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΔΑΠΤΤ: Καλούμε την Εθνική Τράπεζα και την ICAP να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της Επιθεώρησης Εργασίας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Συναδέλφισσες, -οι,

Την Παρασκευή 23/10/2020 έγινε η σύσκεψη – διενέργεια εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση εργασίας Καλλιθέας, μετά την προσφυγή της προέδρου του σωματείου Βασιλικής Χριστοπούλου, σχετικά με την παράνομη και καταχρηστική μετάθεσή της. Στη σύσκεψη αυτή από την πλευρά του Σωματείου μας θέσαμε τις θέσεις όπως τις είχαμε καταγράψει σε σχετικές επιστολές προς την τράπεζα και την εταιρεία (ανακοίνωση 12/10/2020) και υποβάλλαμε σχετικά υπομνήματα.

Οι εκπρόσωποι της τράπεζας και της εταιρείας ζήτησαν προθεσμία δέκα ημερών προκειμένου να καταθέσουν τα δικά τους υπομνήματα, όπως και έγινε. Η προϊσταμένη της Επιθεώρησης Εργασίας συνέταξε το σχετικό πρακτικό με το οποίο υποστηρίζει ότι: « η διακοπή της εργασιακής σχέσης, στον τόπο με το αντικείμενο των εργασιών και την ειδικότητα που είχε αποκτήσει από το 2007, συνιστά μονομερή πρακτική, των όρων που διαμορφώθηκαν με μακροχρόνια πρακτική, μεταβολή η οποία δεν φέρεται να οφείλεται σε εύλογη αιτία ή εξωγενή παράγοντα».

Επιπλέον το πόρισμα τονίζει πως η μεταβολή είναι όχι μόνο βλαπτική, «αλλά και στα όρια καταγγελίας της εργασιακής σχέσης, καθώς δεν παρέχεται καν αντικείμενο εργασίας στην προσφεύγουσα».

Όσον αφορά την Εθνική Τράπεζα το πόρισμα σημειώνει πως, «ως άμεση εργοδότρια ασκεί καταχρηστικά το εργοδοτικό δικαίωμα, καθώς η προσφεύγουσα εργάζεται μακροχρόνια σε συγκεκριμένο αντικείμενο στον Τραπεζικό κλάδο».

Τέλος σημειώνεται πως η προσφεύγουσα έχει μακροχρόνια συνδικαλιστική δράση ή οποία προστατεύεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1264/1982».

Το πόρισμα όχι μόνο επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του Συλλόγου για συνδικαλιστική δίωξη αλλά καλεί Σωματεία και Οργανώσεις να δραστηριοποιηθούν με κάθε πρόσφορο τρόπο, δικαστικό η πολιτικό, στον έλεγχο των συμβάσεων δανεισμού που καταστρατηγούν τα εργασιακά δικαιώματα.

Το σωματείο μας καλεί την Icap Outsourcing Solutions και την Εθνική Τράπεζα να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια και να συμμορφωθούν αμέσως με τις υποδείξεις της Επιθεώρησης.

Το Δ.Σ