ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ: «Βασικοί μέτοχοι» της κυβέρνησης και των ιδιωτών

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ: «Βασικοί μέτοχοι» της κυβέρνησης και των ιδιωτών

Αθήνα, 13/10/2020

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να αποτυπώσουν με ακρίβεια τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο των Αστικών Συγκοινωνιών (Ο.ΣΥ) το τελευταίο διάστημα.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με την αμέριστη συμπαράσταση του προεδρείου (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ), κοινός ΔΑΣΚΕ, ξεκίνησε την εφαρμογή του πολυπόθητου σχεδίου της οικογένειας, για την ολοκληρωτική Ιδιωτικοποίηση των Αστικών Συγκοινωνιών.

Το Προεδρείο του συνδικάτου μας, έκανε και κάνει, ό,τι είναι δυνατόν για να εκπληρωθεί μια ώρα αρχύτερα το πλάνο της Κυβέρνησης στην Ιδιωτικοποίηση της Ο.ΣΥ (ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ).

Πιο ένθερμους υποστηρικτές από την ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ – ΕΝΟΤΗΤΑ, δεν θα μπορούσε να βρει η Κυβέρνηση.

▶Τί και αν τους ζητήσαμε να κάνουν Γενική Συνέλευση για να αποφασίσει ο κλάδος. (Πήραν πίσω την απόφαση της πλειοψηφίας)

▶Τί και αν τους ζητήσαμε να αντιδράσουν καταγγέλλοντας νομικά τη σύμβαση των ΚΤΕΛ.

▶Τί και αν τους κάλεσε η Ομοσπονδία (ΟΣΜΕ) να δηλώσουν τουλάχιστον παρόν στις κινητοποιήσεις απέναντι στην ιδιωτικοποίηση.

▶Τί και αν όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε αμαξοστάσιο, αλλά και σε κάθε Τέρμα και Αφετηρία νιώθουν ότι τους ΠΟΥΛΗΣΕ αυτό το Προεδρείο.

Το παιχνίδι της ΔΑΚΕ είναι γνωστό εδώ και χρόνια, άλλωστε το δήλωσε και ο Πρόεδρος στο τελευταίο Δ.Σ. (“δεν έχουμε όλοι τον ίδιο τρόπο αντίδρασης”).

Φυσικά, Πρόεδρε, εάν είχαμε τον ίδιο τρόπο αντίδρασης θα ήμασταν όλοι Ν.Δ.!!!

Πάντως, ως ΔΑΚΕ, δεν πιέζεστε πολύ από την Ν.Δ. γιατί είστε μια ανεξάρτητη παράταξη…(γελάνε και τα μπουλόνια από τα λεωφορεία).

Πάμε τώρα στην ΠΑΣΚΕ, που δεν μπορούν να την καταλάβουν ούτε οι ίδιοι οι ψηφοφόροι της…

Έγινε δεκανίκι της ΔΑΚΕ και επιβεβαίωσε με τον πλέον πειστικό τρόπο, ότι δεν έχει καμιά σχέση με την παράταξη του παρελθόντος…

Στηρίζει τόσο πολύ τη Ν.Δ., τη ΔΑΚΕ, που έχουμε μπερδευτεί, ποιά από τις δυο, είναι η Κυβερνητική παράταξη.

Δηλώνει ότι οι επιθέσεις της προς την προηγούμενη Κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ), είναι ακριβώς ίδιες, με αυτές που κάνει τώρα και για την Ν.Δ. (εδώ κλαίνε τα μπουλόνια από τα λεωφορεία).

Το Σωματείο Τεχνικών Ο.ΣΥ. ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ!!!

Βέβαια, όταν χρειαζόταν να βάλει πλάτη ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, βρέθηκε και πήγε στο Υπουργείο για να συμφωνήσει για τα leasing!!!! Και εμφανίστηκε και τώρα σαν εγγυητής της Κυβέρνησης στο να μην γίνει η ΑΠΕΡΓΙΑ.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Τώρα είναι η ώρα!

Ανεξαρτήτως πολιτικών και συνδικαλιστικών πεποιθήσεων, πρέπει να παλέψουμε για τις δουλειές μας, την αξιοπρέπεια μας και την ιστορία μας.

Εμείς, σας καλούμε σε έναν δίκαιο αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εταιρίας μας.

Είναι οι ίδιοι πρωταγωνιστές. Η ίδια οικογένεια και οι ίδιοι «συνάδελφοι» που ήθελαν το ’92 την εξόντωσή μας.

Δεν είναι η στιγμή να συγκρουστούμε μεταξύ μας.

Είναι η στιγμή να προστατεύσουμε τη δουλειά μας και τις οικογένειες μας.

Αποδείξτε έμπρακτα ότι δεν σας εκφράζει η επέλαση των ΚΤΕΛ και των εταιριών leasing.

Η παράταξή μας ΜΕΤΑ Ο.ΣΥ πιστή στις αρχές και τις αξίες της θα δώσει την μάχη για τη διασφάλιση του Δημοσίου Χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 15/10/2020

με την κάλυψη της ΟΣΜΕ

ΜΕΤΑ ΟΣΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή