Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ: Συμμετέχουμε στην κινητοποιήση για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ: Συμμετέχουμε στην κινητοποιήση για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού

Η συγκυρία της πανδημίας πρόδωσε το κυβερνητικό αφήγημα του επιτελικού κράτους κι αποκάλυψε την προκλητική απροθυμία της ΝΔ, να στηρίξει την κοινωνία ενώ παράλληλα προστάτευσε συστηματικά τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.Θεωρούμε προκλητική τη στάση της κυβέρνησης, ιδιαίτερα το διάστημα των τελευταίων 8 μηνών. Την ίδια στιγμή που ακυρώθηκαν Φεστιβάλ, παραγωγές, έκλεισαν θέατρα, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την περαιτέρω εργασιακή ανασφάλεια, η κυβέρνηση, από την πρώτη μέρα, μας κουνά το δάχτυλο κάνοντας λόγο για ατομική ευθύνη.

Tο άνοιγμα του Τουρισμού, χωρίς την επιβολή προληπτικών μέτρων, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η οικονομική ενίσχυση των ιδιωτικών κλινικών αντί των δημόσιων νοσοκομείων, το χάος που επικράτησε και εξακολουθεί να επικρατεί σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι σχολικές τάξεις με τμήματα 25 και 30 μαθητών, το στίβαγμα εργαζομένων σε χώρους δουλειάς, είναι ευθύνη κυβερνητική και όχι ατομική! Δίνουμε δυναμική απάντηση στην καταστολή, την προσπάθεια συκοφάντησης ή ακόμα αποσιώπησης των δίκαιων αιτημάτων του αγώνα μας, όλο το τελευταίο διάστημα, αλλά και του αγώνα των υγειονομικών, μαθητών και φοιτητών. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να λάβει επιτέλους πραγματικά μέτρα αντιμετωπίσης της πανδημίας ενισχύοντας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με υγειονομικό προσωπικό, μαζικά προληπτικά τεστ και ίση πρόσβαση σε δωρεάν δομές υγείας για όλους.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, μετά από απόφαση Γενικής Συνέλευσης, συμμετέχει στην κινητοποιήση για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού που καλούν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Εργατικά και Καλλιτεχνικά Σωματεία.

Ενώνουμε τις φωνές μας – μαζικοποιούμε τον αγώνα μας.

Όλ@ αύριο Τρίτη 13/10 στο Σύνταγμα 18:30, μαζί με το Σωματείο μας!

Προσυγκέντρωση Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ. 18:00 στην Παλιά Βουλή