Ενωτική Αγωνιστική Εκ-Κίνηση: Nα αποδοθεί και η μισθολογική εξέλιξη 2015-17

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενωτική Αγωνιστική Εκ-Κίνηση: Nα αποδοθεί και η μισθολογική εξέλιξη 2015-17

Για την Ενωτική Αγωνιστική Εκ-Κίνηση η επανενεργοποίηση της μισθολογικής εξέλιξης (ξεπάγωμα των ωριμάνσεων), που επισημοποιήθηκε με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αποτελεί αναμφίβολα θετική, αν και αυτονόητη, εξέλιξη. Αίρεται έτσι μια μακρά περίοδος μισθολογικής καθήλωσης για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στο Δημόσιο.

Ωστόσο, τονίζουμε την ανάγκη έντασης των ενεργειών προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες, ενώ θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα έτσι ώστε να αποδοθεί και η μισθολογική εξέλιξη 2015-17 η οποία χάθηκε.

Υπενθυμίζουμε πως από το 2010 και μετά, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο υπέστησαν δυσβάσταχτες μειώσεις μισθών οδηγώντας πολλούς και πολλές στα όρια της φτώχειας.

Η Ενωτική Αγωνιστική Εκ-Κίνηση επισημαίνει πως η διαμόρφωση μιας διαφορετικής μισθολογικής πολιτικής είναι επιβεβλημένη με στόχο τη σταδιακή αποκατάσταση των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα και με ταυτόχρονη επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Μια τέτοια πολιτική είναι απαραίτητη προκειμένου να αποδοθεί στοιχειώδης μισθολογική αξιοπρέπεια, αλλά και για τονωθεί η ενεργός ζήτηση στο πλαίσιο μιας αναπτυξιακής αντίληψης που θα αντιστρατεύεται τις πρακτικές της λιτότητας.