Σωματείο εργαζομένων Ευαγγελισμού ε(γ)καλεί Κικίλια και Πατούλη

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σωματείο εργαζομένων Ευαγγελισμού ε(γ)καλεί Κικίλια και Πατούλη
  • Ανοικτή Επιστολή προς υπουργούς Υγείας και Περιφερειάρχη Αττικής …
  • ή αλλιώς αφού δεν καλείται το Σωματείο εργαζομένων του Ευαγγελισμού, εδώ και μήνες σας τα λέμε διαδικτυακά. . .

Αφού τουλάχιστον επίσημα τελείωσαν τα Καρναβάλια …και ο Κορωνοϊος‎‎ δεν φαίνεται να σας φρενάρει από την Ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων…(πριν λιγες μέρες ακυρωσατε 5 μονάδες παραγωγής οξυγόνου της Ρ. Δούρου και άλλες τόσες μονάδες παραγωγής ραδιενέργων φαρμάκων του ΙΣΝ)…
τι θα λέγατε να ασχοληθείτε λιγάκι με το νοσοκομείο που εσείς πριν ένα μήνα στη κοπή της πίτας αποκαλεσατε “Ναυαρχίδα του ΕΣΥ”.

Δυστυχώς κύριοι υπουργοί Υγείας της ΝΔ τους τελευταίους 7 μήνες που αναλάβατε η ναυαρχίδα πάει στα βράχια …
Συγκεκριμένα σας αναφέρουμε και ζητάμε ΆΜΕΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για τα εξής :

1. Τυχαία από όταν αναλάβατε τη κυβέρνηση “κόλλησαν” και “δεν έχει γίνει τίποτα” όπως ανάφερει και η δική σας διοίκηση (σε έγγραφο της) στο επείγον ζήτημα εγκατάστασης του Μαγνητικού Τομογράφου της Περιφέρειας Αττικής που έχει καταληκτική ημερομηνία τις 31/3/2020.
Δεν έχει γίνει τίποτα για τον διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής για : Αγγειογραφο (υβριδικό χειρουργείο), μόνιτορ, κρεβάτια (για το άνοιγμα Μονάδων ΑΚΑ/ΝΧ και ΜΑΦ) και αναπνευστηρες και εξοπλισμός για 5 νέες αίθουσες χειρουργείων.

2. Παραλάβατε από την Ρ. Δούρου, εσείς και ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής έτοιμο έργο που θα στηρίξει στατικά και θα ανακαινίσει ριζικά όλο το υπόγειο στο Παλαιό κτήριο του Ευαγγελισμού ύψους 1.5 εκατ ευρώ…και απλά εσείς ΔΕΝ ασχολείστε… προκειμένου να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση και να ξεκινήσει το έργο.
Είναι κατανοητό πως ο νέος περιφερειάρχης είναι σε ενδιασμο ποιο χαλί και ποια chesterfield να διαλέξει …αλλά φανταστείτε απλά σε τι κίνδυνο βάζετε την στατική επάρκεια και ότι αυτό συνεπάγεται, ενός νεοκλασικού κτιρίου που τυχαία το επισκέπτονται εκατοντάδες συμπολίτες μας ημερησίως.

3. Τυχαία κολλήσατε τις 2500 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και σήμερα μιλάτε για 100 προσλήψεις 3μηνες με μπλοκακι…

4. Τυχαία ο νέος Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας -προεδρος της ΔΑΚΕ… βγάζει νοσηλευτικό προσωπικό από τα χειρουργεία που είχε στελεχώσει η προηγούμενη Διευθύνουσα με στόχο να ανοίξουν νέες αίθουσες….λέγοντας πως δεν θα ανοίξουν τα επόμενα δύο χρόνια…

5. Τυχαία αφήνετε 4 μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους σε Σίτιση και Ασφάλεια καθυστερώντας τροπολογίες για τη νομιμοποίηση δαπανών .. καταργώντας την εργατική νομοθεσία που έβαζε πρόστιμα σε εργοδότες που δεν πλήρωναν τους εργαζόμενους τους …
και έχουμε και τη διοίκηση που διορισατε να λέει “δεν είστε δικοί μου υπάλληλοι”…

Τυχαία “κολλάτε” τις έτοιμες ατομικές συμβάσεις σε 310 εργαζόμενους στη Καθαριότητα …(με δημοσιονομικό όφελος πάνω από 2 εκατ ευρώ)… επειδή θυμηθηκατε κάποιο Προεδρικό Διάταγμα ….

Αλήθεια θέλετε κύριοι υπουργοί να σας θυμίσουμε άλλο ένα Προεδρικό Διάταγμα …πχ το ΠΔ 93 του 2002 που ορίζει τα προσόντα και καθήκοντα των Συντονιστών Μεταμοσχεύσεων…. Είναι αυτό το ΠΔ που η διοίκηση που διορισατε όταν ξανά διοίκησε τον Ευαγγελισμό (2014) …το παρέκαμψε και έδωσε παράτυπα θέση προϊσταμένου στο πρόεδρο της ΔΑΚΕ Ευαγγελισμού (συντονιστή Μεταμοσχεύσεων)…και πριν δύο μήνες τον έκανε και Διευθυντή Νοσηλευτικής Υπηρεσίας…
Δε θα ξανά αναφερουμε ποια ήταν η τύχη της καρατομημενης Διευθύνουσας… είναι γνωστές οι τακτικές της ΝΔ.
Βλέπετε δεν μπορείτε να επικαλείστε μόνο εσείς ΠΔ … ως πρόσχημα για να απολυθούν 280 εργαζόμενοι και να βάλετε ξανά εργολάβους.

6. Επειδή τα φιλικά ΜΜΕ δε σας ενημερώνουν, να σας ενημερώσουμε πως πριν 10 μέρες είχαμε έκρηξη στο Λεβητοστάσιο η οποία παραλίγο να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές. Ποια ήταν η απάντηση της Διοίκησης που διορισατε ;;; “Ήταν προγραμματισμένη η έκρηξη” … δυστυχώς όμως για το “επιτελικό κράτος” των αρίστων… σε κάτι τόσο “προγραμματισμένο” … ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ….και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές…. εκτός προγράμματος…

7. “Χωρίς έγκριση” : εν έτει 2020 με τη δική σας Κυβέρνηση ΝΔ…η Διοίκηση που διορισατε τις προηγούμενες ημέρες κοινοποίησε έγγραφο με το το οποίο απαγορεύει την δημόσια τοποθέτηση των εργαζομένων επί θεμάτων του νοσοκομείου μας ….
Το αφήνουμε χωρίς σχολιασμό διότι αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει αυτόν που το υπογράφει και μόνο.

8. Ακούσαμε και από τον υπουργό Υγείας κάτι περί οικονομίας….και πρωτοκόλλων σε ογκολογικά και αντιβιοτικά φάρμακα… επειδή έχει αυξηθεί η δαπάνη του φαρμάκου….

Ακούστε λιγάκι κύριοι που λέτε πως είστε και γιατροί…οι ελάχιστοι γιατροί που δίνουν καθημερινά μάχες στα δημόσια νοσοκομεία ξέρουν πολύ καλά τι φάρμακα θα δώσουν … εσείς αλήθεια ξέρετε πως το κόστος στο φάρμακο αυξήθηκε επειδή επί ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν στο ΕΣΥ 2.5 εκατ ανασφαλιστοι….; πως επί 4.5 χρόνια με βαρύ μνημόνιο ..δεν υπήρχε πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων και χρημάτων για αυτά στα νοσοκομεία…και σήμερα εκτός μνημονίου και με 37 δις καβατζα … υπάρχει;;;

9. Κάτι τελευταίο….τις τακτικές πολιτικών διώξεων της ΝΔ τις ξέρουμε…αυτό δε σημαίνει πως θα τις ανεχτούμε όμως κιόλας…δεν έφταναν οι 7 καρατομησεις όλων των στελεχών Νοσηλευτικής Διοικητικής και Τεχνικής υπηρεσίας…η νέα Διοίκηση συνέχιζει στέλνοντας την πρώην υποδιεύθυντρια οικονομικών (εκλεγμένη στη ΠΟΕΔΗΝ) στη Πολυκλινική…

10… το καλό…
Αλήθεια το επιτελικό κράτος όπως ψηφίστηκε με νόμο είναι τόσο δισκινητο ;;;
Πέρασαν δύο μήνες από τον διορισμό της νέας διοίκησης και δεν εκδόθηκε ακόμη το ΦΕΚ των νέων μελών του ΔΣ του νοσοκομείου….

Ελπίζουμε να μην καθυστερεί προκειμένου να βάλετε ιδιώτες στο ΔΣ από την πίσω πόρτα…πχ. παλιούς Δωρητές ;;;

“Να το πούμε γλυκά”…
Απαιτούμε άμεσα :
-να ξεκολλήσουν οι προγραμματισμένες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού…και οι ατομικές συμβάσεις των εργαζομένων στη Καθαριότητα.
Να πληρώνονται στην ώρα τους οι εργολαβικοί εργαζόμενοι, να ξεκολλήσουν οι ατομικές συμβάσεις σε Σίτιση και Ασφάλεια και να συσταθούν μόνιμες θέσεις.
– να ξεκολλήσουν τα προγραμματισμένα έργα -εξοπλισμοί.
Και να σταματήσουν Χτες οι αυταρχικές συμπεριφορές και οι πολιτικές διώξεις.

Εάν θέλετε να κάψετε το πολιτικό σας μέλλον στις φλόγες της φωτιάς που ανάβετε στον Ευαγγελισμό και σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο …κάντε το …. εμείς ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΔΩ μακριά από λογικές των δικών σας συνδικαλιστών. Είμαστε εδώ και θα στηρίξουμε στη πράξη το νοσοκομείο μας…και το δημόσιο χαρακτήρα των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Καρυστινάκη Φωτεινή
Νοσηλεύτρια
Μέλος ΔΣ Σωματείου εργαζομένων Ευαγγελισμού.
Κίνηση Συνεργασίας.

ΥΓ. :
«Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει…»
ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ