Συνέδριο ΓΣΕΕ: Απών τελικά ο Μητσοτάκης, χαιρετισμό απηύθυνε η Φ. Γεννηματά

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνέδριο ΓΣΕΕ: Απών τελικά ο Μητσοτάκης, χαιρετισμό απηύθυνε η Φ. Γεννηματά

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιλαμβάνει η τρίτη πράξη του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, που «παίζεται» σήμερα, Τρίτη 25/2, στο ξενοδοχείο “ΑΠΟΛΛΩΝ” στο Καβούρι (σε αντίθεση με τις «απόπειρες» διεξαγωγής του συνεδρίου που προηγήθηκαν σε Καλαμάτα και Ρόδο). ΜΑΤ και κλούβες χθες βράδυ έχουν αποκλείσει το ξενοδοχείο περιμετρικά ενώ γίνεται έλεγχος και μόνο όσα άτομα περιλαμβάνονται στην επίσημη λίστα της ΓΣΕΕ μπορούν να εισέλθουν στο ξενοδοχείο. Τα δρακόντεια μέτρα έχουν ληφθεί υπό το πρόσχημα της προστασίας του πρωθυπουργού, ωστόστο ο τελευταίος δεν θα χαιρέτισε το συνέδριο, όπως αναμενόταν. 

Αντίθετα, χαιρετισμό απηύθυνε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, η οποία κάλεσε το συνδικαλιστικό κίνημα «να αναλάβει το ίδιο την πρωτοβουλία προτάσεων και διαλόγου για τις αναγκαίες αλλαγές και προσαρμογές που απαιτούνται στη λειτουργία και την παρέμβασή του». «Έχουν στοιχίσει πολύ στους ίδιους τους εργαζόμενους τα προβλήματα της ΓΣΕΕ. Σήμερα πρέπει να δοθεί ένα τέλος. Να αποτελέσει η κρίση παρελθόν», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Το συνέδριο είναι «fast track» (μονοήμερο) και δεν αναμένεται να υπάρξουν τοποθετήσεις και εισηγήσεις συνέδρων, αλλά μόνο αρχαιρεσίες,

Την ίδια στιγμή, απέναντι από τις δυνάμεις καταστολής πραγματοποιείται, από τα ξημερώματα της Τρίτης, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με κεντρικό σύνθημα «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών»

ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση στις παθογένειες της ΓΣΕΕ είναι η διαφάνεια και η εξυγίανση

Για δύο πλευρές ενός «διπόλου» (σ.σ.: ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ  από τη μία πλευρά και ΠΑΜΕ από την άλλη) που, «αν και ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες, έχουν να επιδείξουν κοινές πρακτικές αδιαφάνειας, εξυπηρέτησης αλλότριων συμφερόντων και αναπαραγωγής μηχανισμών και δυστυχώς την ίδια αδιαφορία για τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και  τους αγώνες για συλλογικές συμβάσεις και καλύτερους όρους εργασίας», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του (24/2/20) το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τονίζει, «όλοι οφείλουν να αναλάβουν στοιχειωδώς τις ευθύνες που τους αναλογούν  για τη σημερινή κατάσταση και με σεβασμό στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες  να βοηθήσουν  να αρθούν τα σημερινά αδιέξοδα. Με τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου χωρίς ΜΑΤ και τραμπουκισμούς και την εκλογή υπηρεσιακής διοίκησης με στόχο τη πραγματοποίηση κανονικού συνεδρίου μέσα στους επόμενους μήνες, αφού γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την εκλογή συνέδρων με διαφάνεια στη βάση όσων προβλέπονται από τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82».

«Η απάντηση στις παθογένειες  της ΓΣΕΕ είναι η διαφάνεια και η εξυγίανση και όχι η διάλυσή της, εν μέσω  μάλιστα μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής επίθεσης», είναι το μήνυμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΗΓΗ: left – Τ.Γ.