Το πραξικόπημα στον ΠΑΣΥΜΗΤΕ διευρύνεται …

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το πραξικόπημα στον ΠΑΣΥΜΗΤΕ διευρύνεται …

Συναδέλφισσες ,  φοι ,

το πραξικόπημα της 10ης Δεκεμβρίου 2019  εναντίον του  Συλλόγου και των συναδέλφων μας  βαθαίνει και απλώνεται   …

Την Παρασκευή  7/2/2020  σύσσωμη η  ΓΣ  με ισχυρή απαρτία 118 μελών και ψήφους 105 υπέρ  –  13 κατά, έδωσε εντολή να γίνει σεβαστή από το διορισμένο ΔΣ  – και ΜΟΜΦΗ αν δεν γίνει σεβαστή  –  η απαίτηση με  την υπογραφή  των  159  συναδέλφων  μας,  για την πραγματοποίηση της εκλογοαπολογιστικής  ΓΣ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ  με Ημερήσια Διάταξη:  Διοικητικό – Οικονομικό  Απολογισμό και  εκλογή Εφορευτικών Επιτροπών, τη Δευτέρα 17/2/2/2019, στις 13:00

Συναδέλφισσες, – φοι,   αυτή η ΓΣ δεν συγκλήθηκε ποτέ και την ευθύνη φέρει ακέραιη το διορισμένο ΔΣ.

Έχουν πλέον  ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής.  Αυτή η ισχνή μειοψηφία αποκαλύπτει πλέον το πραγματικό της πρόσωπο ποδοπατώντας την εντολή και την συντριπτική  ετυμηγορία της ΓΣ, καταδυναστεύοντας τους συναδέλφους μας, παραβιάζοντας και πάλι βάναυσα το καταστατικό και απειλώντας ευθέως τη  λειτουργία και την ύπαρξη  του Συλλόγου μας.

Προσπάθησαν  με την  τελευταία ανακοίνωσή τους να ‘‘συνετίσουν’’ τα μέλη μας  για την  ετυμηγορία τους στη ΓΣ  :  ‘‘ Ακόμα λοιπόν και η Γενική Συνέλευση  δηλαδή το «ανώτερο και κυρίαρχο όργανο του Σωματείου» μας, δεν μπορεί να αυτονομηθεί θέτοντας νέα όρια στην «κυριαρχία» του ’’, καταπατώντας την απαράγραπτη υποχρέωσή τους απέναντι στους 159 συναδέλφους μας και παραβιάζοντας τη μόνη αρμοδιότητα που τους έδωσε το δικαστήριο.

Προσπάθησαν  να  ερμηνεύσουν, όπως τους αρέσει, το Καταστατικό μας,  (διαβάστε το ολόκληρο εδώ). Αυτό που όλοι γνωρίζουμε και τηρούμε απαρέγκλιτα. Όμως τελικά  ομολόγησαν  τα  ψεύδη τους και  την προσπάθεια τους να παραπλανήσουν το δικαστήριο.

Μας λένε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Απρίλιο του 2020 γιατί το λέει  το Καταστατικό,  ενώ το καταστατικό προβλέπει :  ‘‘ τον Απρίλιο κάθε τρίτου χρόνου.’’   και τριετή θητεία του εκλεγμένου ΔΣ  : Άρθρο 14,  §  4. Η θητεία του Δ.Σ. είναι τριετής.

Οι τελευταίες εκλογές του ΠΑΣΥΜΗΤΕ διενεργήθηκαν το Δεκέμβριο του 2016. Αν  δεχτούμε ότι έπρεπε να γίνουν πρόωρες εκλογές,  τότε θα έπρεπε να γίνουν τον  τρίτο Απρίλιο, (Απρ 2019) και όχι τον Απρίλιο του 2020, ή οποιοδήποτε άλλο Απρίλιο. Η θητεία του εκλεγμένου ΔΣ  εκκινεί την ημέρα συγκρότησης σε Σώμα (21/12/2016)  και είναι τριετής. 

Για αυτό τη Δευτέρα 9/12/2019 πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του εκλεγμένου ΔΣ με 3ο θέμα Ημερήσιας Διάταξης: Εκλογικές διαδικασίες – εκλογοαπολογιστική ΓΣ, οπότε αποφασίστηκαν ομόφωνα οι διαδικασίες και οι ημερομηνίες (α. 20/12, β. 3/1 γ. 13/1) σύγκλησης της ΓΣ.

Την επόμενη μέρα, την Τρίτη 10/12/2019, κατατέθηκε η αίτηση τους (διαβάστε την ολόκληρη εδώ) προς το δικαστήριο,  για να καθαιρεθεί το εκλεγμένο ΔΣ και να διοριστεί προσωρινό ΔΣ.  Οι ίδιοι  στη σελίδα 3, επικαλούνται :  ‘‘ Η διαδικασία διεξαγωγής αρχαιρεσιών κατέστη αδύνατη κατά το χρόνο που ορίζει το Καταστατικό, ήτοι κατά τον Απρίλιο του τρίτου έτους της εκλογής του Δ.Σ. , ήτοι τον Απρίλιο 2019 ένεκα της αδυναμίας εκκαθάρισης του εκλογικού μητρώου και δεδομένου ότι είχε μεσολαβήσει σειρά συνταξιοδοτήσεων, παραιτήσεων, αποχωρήσεων ενεργών μελών και ακόμα συνδικαλιστικών στελεχών με αποτέλεσμα να υφίσταται αντικειμενική αδυναμία για τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων προς το σκοπό αυτό. Η αδυναμία αυτή ενισχύεται από τη δρομολόγηση της εθελούσιας εξόδου … ’’  κλπ .  Δηλ. στο δικαστήριο ισχυρίστηκαν  ότι σωστά δεν έγιναν οι εκλογές τον Απρίλιο του 2019. 

Τώρα μας λένε ότι πρέπει  οι εκλογές να γίνουν τον τέταρτο Απρίλιο, ( Απρ 2020) !

Αφού λοιπόν κατά τη γνώμη τους οι εκλογές σωστά δεν έγιναν τον  τρίτο  Απρίλιο (Απρ 2019) και πρέπει  να γίνουν τον  τέταρτο  Απρίλιο  (Απρ 2020) ,  για ποιο ακριβώς  λόγο πήγαν στο δικαστήριο και ποια ήταν η παράβαση  του εκλεγμένου ΔΣ,  το οποίο ζήτησαν ερήμην του να καθαιρεθεί ; Μα είναι ολοφάνερο για να μπλοκάρουν τις εκλογές, τη ΣΣΕ και τελικά να διαλύσουν τον ΠΑΣΥΜΗΤΕ και να μηδενίσουν  το έργο του.  

Μέχρι σήμερα αρνούνται,  χωρίς ντροπή, να  πράξουν την μοναδική τους  υποχρέωση,  δηλ.  την αποστολή της Πρόσκλησης με την Ημερήσια Διάταξη της ΓΣ προς τους συναδέλφους μας και το Αίτημα για την παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου προς το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας. Την ευθύνη  αυτή  ανέλαβαν  κάθε   μέλος προσωπικά και ο ίδιος ο Πρόεδρος του διορισμένου  ΔΣ,  αφού  όπως είχαν υποχρέωση  δεν συνεδρίασαν  ως όργανο  για να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους  και αρνήθηκαν  να σφραγίσουν το Πρακτικό της ΓΣ της  7ης / 2 / 2020.  

Όμως γιατί κόπτονται  για το ταμείο ; Όλα τα βιβλία και στοιχεία βρίσκονται στο γραφείο του Συλλόγου και έχουν παραδοθεί  όπως προβλέπεται.  Ας καταλάβουν ότι το Ταμείο του ΠΑΣΥΜΗΤΕ  δεν είναι βαλιτσάκι με δεσμίδες να το μεταφέρει ο καθένας όπου θέλει.  Υπάρχει Ελεγκτική Επιτροπή, υπάρχει οικονομικός απολογισμός, υπάρχει προϋπολογισμός, υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός, υπάρχει διαχειριστής του λογαριασμού, υπάρχουν όλα όσα προβλέπονται  για κάθε Νομικό Πρόσωπο –  τα ίδια ισχύουν για το Νομικό Πρόσωπο με την επωνυμία ΠΑΣΥΜΗΤΕ – και προβλέπονται συγκεκριμένες διαδικασίες για να πραγματοποιηθεί ο Οικονομικός απολογισμός κάθε χρήσης και να τεθεί σε ψηφοφορία στη ΓΣ.  Όμως στη ΓΣ που ζήτησαν τα μέλη μας, αφαίρεσαν παράνομα το Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό και εκλογή Εφορευτικών Επιτροπών ,   γιατί  ;

Με θράσος περιφρονούν τα μέλη, διαγράφουν την απόφαση της ΓΣ των μελών, παραχαράσσουν το καταστατικό, αυτοανακηρύσσονται σε  Υπερόργανο και  ικανοποιούνται μόνο  όταν ενεργούν εχθρικά προς τους συναδέλφους.  Από προστάτες των δικαιωμάτων των μελών είναι πλέον  δυνάστες όλων των συναδέλφων μας.

Φτάνει πια   !!!  

Πόσους μήνες θέλουν για να παγώσουν και τελειωτικά να ακυρώσουν τη ΣΣΕ ;

Πόσο  χρόνο  χρειάζονται για να ολοκληρώσουν  τη διάλυση  του Σωματείου μας και τα 50 χρόνια ιστορίας του  ;

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΙΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ,

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ   !

Το εκλεγμένο ΔΣ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ