Κατά της Διοίκησης του ΟΤΕ η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κατά της Διοίκησης του ΟΤΕ η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει “τις επιθετικές ενέργειες της Διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ, που στο βωμό της υπερκερδοφορίας του Οργανισμού”, όπως αναφέρει, αποφάσισε “να αξιοποιήσει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους απέναντι σε θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που επιστρατεύτηκαν συλλαμβάνοντας πέντε συνδικαλιστές – απεργούς, που συμμετείχαν στη απεργιακή περιφρούρηση στο κεντρικό κατάστημα του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη, με ψευδείς καταμηνύσεις”.

Στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται:

“Το ΕΚΗ θα συνεχίσει να βρίσκεται εμπράκτως δίπλα στους συναδέλφους εργαζομένους του Ομίλου ΟΤΕ, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στη Διοίκηση ότι η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός που επιστρατεύεται από κάθε πλευρά ενάντια στον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων, όχι μόνο δε μας διασπά αλλά μας συσπειρώνει!

Όλοι μαζί, είμαστε δίπλα στους συναδέλφους καθημερινά, οι οποίοι θα δίνουν μέχρι και τις 12/01 τον αγώνα τους με απεργιακές κινητοποιήσεις έξω από τα καταστήματα της Cosmote”.

Σε ανάλογο ύφος και η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρει:

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη Διοίκηση του ΟΤΕ η οποία με την πρακτική των ψευδών μηνύσεων οδήγησε σε συλλήψεις απεργών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη.
Μετά τη δυναμική και μαζική απεργιακή απάντηση των εργαζομένων οι οποίοι ξεκίνησαν πριν τα Χριστούγεννα τον αγώνα τους, η Διοίκηση χρησιμοποιεί τώρα τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές με εμφανέστατο σκοπό και στόχο να εκφοβίσει τους εργαζόμενους.
Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στον ΟΤΕ και στηρίζει το δίκαιο αγώνα τους.