To ΕΚΑ για το εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο To ΕΚΑ για το εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ

 

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους συγγενείς του 55χρονου εργάτη της ΛΑΡΚΟ, πατέρα τριών παιδιών, που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα που προκλήθηκε από έκρηξη στο χώρο του εργοστασίου.

Ο θάνατος ενός ακόμη εργάτη στη ΛΑΡΚΟ, που έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των νεκρών εργατών και των εκατοντάδων σακατεμένων που μετρούν χρόνο με το χρόνο οι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα, δεν αποτελούν τυχαία γεγονότα. Είναι αποτέλεσμα της διαρκούς υποβάθμισης των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, της συνεχούς εντατικοποίησης και της εργοδοτικής ασυδοσίας.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της «δίκαιης ανάπτυξης» και της «επιστροφής στην κανονικότητα» που διαφημίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Μιας «ανάπτυξης» και μιας «κανονικότητας» που εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου και βασίζεται στην ακραία εκμετάλλευση του εργαζόμενου που δεν ξέρει αν θα επιστρέψει στο σπίτι του από τη δουλειά.

Ως Εργατικό Κέντρο Αθήνας θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για συνθήκες υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και αμοιβής.

(PDF) (DOC)