Παράσταση διαμαρτυρίας στη Τράπεζα Αττικής

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παράσταση διαμαρτυρίας στη Τράπεζα Αττικής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Συναδέλφισσσες, -οι,

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 13/12/2018, από μέλη του  Συλλόγου μας έξω από το κεντρικό  κτίριο της Τράπεζας Αττικής επί της οδού Ακαδημίας 54. Διαμαρτυρόμαστε για την πλήρως αδιαφανή διαδικασία συνεντεύξεων και προσλήψεων που λαμβάνει χώρα αυτή τη περίοδο στη Τράπεζα Αττικής. Για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά στις υπηρεσίες της,  έχουν ήδη προχωρήσει οι υπογραφές συμβάσεων πρώην ενοικιαζόμενων απευθείας με τη Τράπεζα. Αν και θεωρούμε ορθή την απόφαση της διοίκησης να αξιοποιήσει για τις ανάγκες της το ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται – μέσω τρίτων εταιρειών – στη τράπεζα για πολλά χρόνια, εν τούτοις διαπιστώνουμε ότι η όλη διαδικασία γίνεται «στα κρυφά» και χωρίς ενημέρωση των εργαζόμενων και των εκπροσώπων τους. Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, εργαζόμενοι για χρόνια στη τράπεζα,  βλέπουν ότι έχουν αποκλειστεί από τη διαδικασία και φοβούνται ότι στη καλύτερη περίπτωση θα παραμείνουν στο ίδιο καθεστώς επισφάλειας και ομηρίας.

Την αλληλεγγύη τους έδειξαν με τη παρουσία τους συνάδελφοι από άλλα σωματεία, ΣΕΤΤΕΑ, Π.Ο.Θ.Α., Ένωση εργαζομένων ΟΛΠ, Σωματείο ΕργαζομένωνPDS καθώς και η βουλευτής Χαρά Καφαντάρη. Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο, το οποίο σας επισυνάπτουμε.

Ζητάμε διαφάνεια, αξιοκρατία και διαβούλευση της διοίκησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τις αποφάσεις της που θα επηρεάσουν δραματικά τις ζωές μας.

Ζητάμε να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία όλων  των συναδέλφων, η εξοικείωσή τους με τις τραπεζικές εργασίες και η ήδη υπάρχουσα ενσωμάτωση στον κορμό της τράπεζας και αυτή να αξιοποιηθεί θετικά.

Στη Τράπεζα Αττικής, δεν περισσεύει κανείς …