Θυγατρική της Εθνικής απασχολούσε εργαζόμενο ενώ είχε χτυπήσει την κάρτα για έξοδο!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θυγατρική της Εθνικής απασχολούσε εργαζόμενο ενώ είχε χτυπήσει την κάρτα για έξοδο!

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα αναφέρει σε ανακοίνωση του για το εν λόγω περιστατικό :

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε πως στη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, τη ΠΑΕΓΑΕ στη Μαγούλα, κατόπιν ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας εντοπίστηκε συνάδελφος που ενώ φερόταν ότι είχε σχολάσει – είχε χτυπήσει τη κάρτα για έξοδο – εκείνος εργαζόταν κανονικά στη θέση του. Η Επιθεώρηση επέβαλλε το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Θεωρούμε τουλάχιστον ανεπίτρεπτο, ειδικά με την υπάρχουσα κατάσταση να υπάρχουν εργαζόμενοι που να δουλεύουν υπό τέτοιες συνθήκες Μεσαίωνα εν έτει 2021. Ζητάμε την άμεση συμμόρφωση της διοίκησης της ΕΤΕ κ της ΠΑΕΓΑΕ με το ισχύον νομικό πλαίσιο και τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες.

Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν εταιρείες και μάλιστα αυτού του μεγέθους και βεληνεκούς που να μην συμμορφώνονται με το εργατικό δίκαιο και να μην τηρούν την νομοθεσία.

Δυστυχώς το εργασιακό έκτρωμα – νόμος Χατζηδάκη – που κατατέθηκε πρόσφατα και ψηφίστηκε μόνο από βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, αποδεικνύοντας εμπράκτως πόσο λίγο αυτή η κυβέρνηση σέβεται τον εργαζόμενο και τα δικαιώματά του, ανοίγει τον δρόμο και την όρεξη για τέτοιου είδους πρακτικές.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς χρειαζόμαστε όσο ποτέ τη βοήθεια και τη στήριξη ο ένας του άλλου. Ας γίνουμε τροχοπέδη στα αντεργατικά και απαξιωτικά νέα μέτρα που με ύπουλο τρόπο, προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Εμείς, πρώτα ως εργαζόμενοι και έπειτα ως Σωματείο, θα είμαστε απέναντι σε τέτοιες ευτελείς πράξεις. Θα είμαστε ο βράχος που θα σπάει το αντιεργασιακό κύμα που μόνο τους αδηφάγους μεγαλοκαρχαρίες εξυπηρετεί.

Στηρίζουμε εμπράκτως το Σωματείο μας και ενημερωνόμαστε, αντιστεκόμαστε. Κάθε όχι, είναι μια νίκη. Και κάθε νίκη, έστω και μικρή είναι αυτή που στρώνει τον δρόμο για να βγούμε από το παρόν εργασιακό αδιέξοδο!

Το Δ.Σ.