Συναντήσεις του ΣΥΔΑΠΤΤ με τους αρμόδιους Διευθυντές της Τράπεζας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συναντήσεις του ΣΥΔΑΠΤΤ με τους αρμόδιους Διευθυντές της Τράπεζας

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ :

Συναδέλφισσες-οι,

Την Τρίτη 27 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας της Προέδρου του Συλλόγου μας κ. Χριστοπούλου Βασιλικής με την κ. Διευθύντρια της 014 Διεύθυνσης Καρτών της Εθνικής Τράπεζας κ. Βολιώτη Ελευθερία.

Το Σωματείο εξέφρασε τις ανησυχίες των μελών του για εντατικοποίηση των εργασιών σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες της Δ/νσης Καρτών αλλά και την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού ώστε να είναι εφικτή η στοχοθεσία που έχει οριστεί σε συγκεκριμένες υπηρεσίες από την τράπεζα. Τονίστηκε επίσης ότι οι αθρόες απολύσεις των συναδέλφων -ισσών τον Νοέμβριο του 2019 είναι ίσως ο κύριος λόγος που οι στόχοι και οι προθεσμίες δεν επιτυγχάνονται και ζητήθηκε για μια ακόμη φορά να επαναπροσληφθούν οι συναδέλφισσες -οι πίσω στις θέσεις που υπηρετούσαν με απόλυτο επαγγελματισμό για δεκαετίες, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν.

Η κ. Βολιώτη από την δική της πλευρά είπε, ότι λόγω της πανδημίας, αλλά και άλλων παραγόντων πρακτικά βρισκόμαστε σε με μια σύνθετη κατάσταση αλλαγών. Τόνισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό της Δ/νσης Καρτών και ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για περαιτέρω μείωση του προσωπικού αλλά αντιθέτως θα υπάρξει προσωρινή ενίσχυση κάποιων υπηρεσιών.

Την ίδια επίσης ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Σωματείου με τον Β.Γ.Δ. Λιανικής Τραπεζικής κ. Πλέσσα. Το σωματείο μετέφερε τους προβληματισμούς των συναδελφισσών και των συναδέλφων που υπηρετούν στις διευθύνσεις που βρίσκονται υπό την επιστασία του και ζήτησε να ανοίξει διάλογος για μια σειρά θεμάτων που αφορούν σε θέματα υπερωριών, στοχοθεσίας κ.α. Τονίσαμε πως όλες και όλοι οι εργαζόμενοι μέσω τρίτων εταιρειών στηρίζουμε την Εθνική Τράπεζα για δεκαετίες και για αυτό τον λόγο θα πρέπει να δοθούν και οικονομικά κίνητρα και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Ο κ. Πλέσσας μας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για μειώσεις εργολαβικού προσωπικού και ότι θα λάβει σοβαρά υπόψιν του τα ζητήματα που τέθηκαν από πλευράς μας. Τέλος τόνισε ότι είναι ανοιχτός και για ανάλογες συναντήσεις στο άμεσο μέλλον με το ΔΣ του Συλλόγου.