ΣΥΔΑΠΤΤ: Ζητούμε κανόνες ασφάλειας και για τους εργολαβικούς στην ΕΤΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΔΑΠΤΤ: Ζητούμε κανόνες ασφάλειας και για τους εργολαβικούς στην ΕΤΕ

Συνάδελφοι –ισσες,

Σας κοινοποιούμε την επιστολή που έστειλε το Σωματείο μας προς την Εθνική Τράπεζα.

Αθήνα 16/03/2020

Προς:

Διευθύνοντα Σύμβουλο Εθνικής Τράπεζας, κ. Μυλωνά

Πρόεδρο Δ.Σ. Εθνικής Τράπεζας, κ. Μιχαηλίδη

Βοηθό Γενικό Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού της Τράπεζας και του Ομίλου, κ. Αρμελινιό

Διευθύντρια Οργάνωσης, κα Βαφειάδου

Κυρίες/Κύριοι,

Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία αποτροπής της εξάπλωσης του ιού Covid-19, είναι εξαιρετικά σημαντικό, οι Τράπεζες να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα αποτελεσματικής προστασίας της υγείας των εργαζομένων της.

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά μέσα στις εγκαταστάσεις της Τράπεζας εργάζονται εκατοντάδες εργαζόμενοι μέσω τρίτων εταιρειών για τους οποίους δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ισχύσουν άλλα μέτρα και σταθμά.

Έχουμε αντιληφθεί ότι η Τράπεζα προωθεί το μέτρο της τηλεργασίας προκειμένου να μην συνωστίζονται πολλοί υπάλληλοι στον ίδιο χώρο. Ωστόσο δεν έχουμε καμία ενημέρωση με ποιον τρόπο γίνεται η κατανομή του προσωπικού που θα εργαστεί με τηλεργασία. Πρόκειται να υπάρξουν εναλλασσόμενες βάρδιες; Οι εναλλασσόμενες βάρδιες θα είναι ανά εβδομάδα; Ανά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα; Αναμένουμε να μας ενημερώσετε για τον σχεδιασμό σας.

Ένα ζήτημα που είναι εξίσου σημαντικό είναι η καθαριότητα στους χώρους εργασίας: Έχει ενισχυθεί η δύναμη του προσωπικού καθαριότητας ώστε να είναι δυνατόν σε τακτική βάση μέσα στην ημέρα να επαναλαμβάνεται η απολύμανση ορισμένων σημείων όπως πόμολα, κουπαστές κ.λ.π.; Έχει προγραμματιστεί ο καθαρισμός των κλιματιστικών;

Με την έγκυρη ενημέρωση του προσωπικού που εργάζεται για τη Τράπεζα θα επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία. Περιμένουμε να ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημα του σωματείου μας για ενημέρωση.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Βασιλική Χριστοπούλου Γιώργος Καπετανάκης