ΣΥΔΑΠΤΤ: Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΔΑΠΤΤ: Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, αναφέρει:

ΒΑΡΑΤΕ ΒΙΟΛΙΤΖΗΔΕΣ

Ή

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ  ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ  

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 18/02/2020

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

16/02/2020

Γι’ αυτό, μη στέλνεις ποτέ να ρωτήσεις για ποιον χτυπά η καμπάνα· για σένα χτυπά!

Ε. Χεμινγουέη

Συναδέλφισσες, -οι,

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό θα έχουν μακροπρόθεσμα τεράστιο αντίκτυπο στις ζωές μας. Είναι ένα θέμα εξαιρετικά σοβαρό με τεράστιο κόστος, όσο και αν η επικοινωνιακή διαχείρισή του από κυβέρνηση, υπαλλήλους και παπαγαλάκια προσπαθεί να το μειώσει. Οι ενοικιαζόμενοι τραπεζοϋπάλληλοι όμως έχουμε πιο άμεσα προβλήματα. Οι πραγματικές αλλαγές που επιφέρει στην εργασία ο ψηφιακός μετασχηματισμός, φαίνεται ότι έχουν λειτουργήσει για κάποιους ως πρόφαση για να γίνουν οδοστρωτήρας των δυνάμεων της εργασίας στις τράπεζες.

Δέκα χρόνια οι εργαζόμενοι ματώνουν και οι άνεργοι παραμένουν ως εφεδρεία για να ταΐζουν τις τράπεζες. Εκείνες τις τράπεζες που θα γίνονταν όχημα ανάπτυξης και δημιουργίας, που θα έδιναν την ώθηση στην ελληνική οικονομία. Εκείνους που τον Απρίλιο θέλουν να τους κάνουν χάρισμα τα σπίτια μας. Εκείνους που δεν σέβονται τίποτα πέρα από το κέρδος. Απ’ την άλλη, η κυβέρνηση όταν δεν νομοθετεί κατ’ εντολή τους, φαίνεται να καλύπτει ανάγκες εφεδρικού τμήματος HR.

Συνάδελφοι,-ες

Οι 50 ενοικιαζόμενοι τραπεζοϋπάλληλοι  της Εθνικής, οι 24 τραπεζοϋπάλληλοι της Πειραιώς και οι 3 τραπεζοϋπάλληλοι της Αττικής, δυστυχώς φαίνεται ότι ήταν μόνο η αρχή. Αλλά και για όσους μένουν πίσω τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Συνεχής πίεση, καμία τήρηση των εργατικών διατάξεων ,ειδικοί συνεργάτες από την πίσω πόρτα (άραγε ποια είναι η διαδικασία για να γίνει κάποιος ειδικός συνεργάτης; προβλέπει κάτι ο κανονισμός εργασίας και έχει διαφύγει της προσοχής μας;) και πάνω από όλα η προσπάθεια να μας πείσουν πως βιώνουμε την…κανονικότητα.

Την περασμένη εβδομάδα στο κτίριο της Εθνικής στην οδό Πειραιώς 74 –εκεί όπου απέλυσαν 20 εργαζόμενους για τις γιορτές- είχαν φέρει για την κοπή της πίτας, μπάντα να παίζει το «Ι will survive». Παράλληλα στους πάνω ορόφους οι εργαζόμενοι με κενές ακόμα τις θέσεις των συναδέλφων τους που απολύθηκαν, έτρεχαν να καλύψουν την δουλειά που κατά το κοινώς λεγόμενο «δεν βγαίνει».

Η εικόνα θύμιζε εμφανώς σκηνές από την ταινία «Τιτανικός», όπου ενώ το πλοίο βουλιάζει και οι εργάτες και οι φτωχοί επιβάτες αφήνονται στα αμπάρια να πνιγούν, οι μουσικοί συνέχιζαν ακάθεκτοι το έργο τους. Τα σύννεφα της καταχνιάς αρχίζουν να απλώνονται και πάνω από την  Attica bank.

Αυτοί έχουν σχέδιο, δεν έχουν κανένα δισταγμό και καμία αναστολή. Πρόκειται για ένα  συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερων κατσαπλιάδων, εκσυγχρονισμένων βαμπίρ και golden boys αγνώστου προελεύσεως και αμφιβόλου ποιότητας. Αν δεν εκπονήσουμε τα δικά μας σχέδια, δεν δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις και δεν οργανώσουμε τους δικούς μας αγώνες πρέπει να είμαστε βέβαιοι πως αργά η γρήγορα μέσα στην νεοφιλελεύθερη επίθεση που εξαπολύουν οι τραπεζίτες, θα έρθει και η δική μας σειρά.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11.00 π.μ

Το Δ.Σ.