ΣΥΔΑΠΤΤ: Συμπαράσταση στην απεργία του Συλλόγου της Εθνικής Ασφαλιστικής

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΔΑΠΤΤ: Συμπαράσταση στην απεργία του Συλλόγου της Εθνικής Ασφαλιστικής

Συμπαράσταση στην απεργία του Συλλόγου της Εθνικής Ασφαλιστικής με αίτημα την στήριξη των υπαλλήλων μέσω ICAP

Συναδέλφισσες, -οι,

Το Σωματείο μας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στην απεργιακή κινητοποίηση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής με κύριο αίτημα την ουσιαστική στήριξη των εργολαβικών εργαζόμενων στην Εθνική Ασφαλιστική μέσω της Icap Outsourcing Solutions.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι το μόνο σωματείο στο χρηματοπιστωτικό κλάδο το οποίο έχει, ύστερα από αλλαγή του καταστατικού του, εγγράψει ως μέλη του και τους εργαζόμενους στην Εθνική Ασφαλιστική μέσω εταιρειών. Δεν ξεχνάμε τη στήριξη που λάβαμε από τους συναδέλφους του Συλλόγου της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά την ίδρυση του δικού μας Σωματείου και στις δυναμικές κινητοποιήσεις μας το 2014. Αυτές που είχαν σαν αποτέλεσμα να αψηφήσουν οι συνάδελφοι ενοικιαζόμενοι–εργολαβικοί τον φόβο, να αγνοήσουν παλαιότερες αλλά σαφείς απειλές της διοίκησης: όποιος γραφτεί στο σωματείο θα τον απολύσω, και να γραφτούν μαζικά στον Σύλλογο Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Επειδή είναι πολύ λίγα τα σωματεία που κρατούν αυτή τη στάση (Σύλλογος Εθνικής Ασφαλιστικής, ΣΕΤΤΕΑ), επειδή αποτελούν παράδειγμα για το γεγονός ότι όχι μόνο δεν συρρικνώνονται αλλά αποκτούν δύναμη και προοπτική, δεν μπορούμε παρά να προβάλουμε όσο μπορούμε το έργο τους και να είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε τους αγώνα.

Επειδή η εργολαβία έχει δυστυχώς γίνει το όχημα εδώ και δεκαετίες για να διαβρώνονται αργά αλλά συστηματικά τα εργασιακά δικαιώματα, κινήσεις σαν αυτές θα πρέπει να αγκαλιαστούν από όλο το εργατικό κίνημα και να μην αποτελούν εξαιρέσεις αλλά κανόνα στην αντιμετώπιση της επίθεσης απέναντι στον κόσμο της εργασίας που όλοι και όλες βλέπουμε πλέον ολοκάθαρα ότι ξεδιπλώνεται.

ΤΟ Δ.Σ