ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ:Υαλουργία Γιούλα, εκεί που η κυβέρνηση βλέπει ανάπτυξη, υπάρχει μόνο ανεργία

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ:Υαλουργία Γιούλα, εκεί που η κυβέρνηση βλέπει ανάπτυξη, υπάρχει μόνο ανεργία

ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΛΕΠΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝΕΡΓΙΑ!

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ 300 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΥΑΛΟΥΡΓΙΑ “ΓΙΟΥΛΑ”

Καταγγέλλουμε σε όλους του τόνους και με όλα τα μέσα την απάνθρωπη και ανάλγητη απόφαση της διοίκησης του πολυεθνικού κολοσσού BA GLASS GROUP να στείλει στην ανέργια 300 εργαζόμενους του εργοστασίου “ΓΙΟΥΛΑ ΥΑΛΟΥΡΓΙΑ” στο Αιγάλεω, σκορπώντας την απόγνωση  σε εκατοντάδες οικογένειες!

Όπως έγινε γνωστό, η διοίκηση του ομίλου έδειξε για μια ακόμη φορά το αντεργατικό της πρόσωπο  απέναντι στους εργαζόμενους με την απόφασή της να σταματήσει την παραγωγή και να κλείσει το εργοστάσιο μετά από 70 χρόνια λειτουργίας.

Χωρίς προειδοποίηση, χωρίς να προηγηθεί καμία διαβούλευση και κατά παράβαση των ευρωπαϊκών οδηγιών, δόθηκε ξαφνικά η εντολή να σβήσουν οι κλίβανοι και της τελευταίας εξαγορασμένης υαλουργίας στην Ελλάδα.

Είναι τόσο το θράσος και η απληστία της εταιρείας που όχι μόνο προχώρησε εν μία νυκτί σε αυτή την αντεργατική απόφαση, αλλά επιχειρεί να ξεμπερδεύει γρήγορα με τους εργαζόμενους δίνοντας τους ως δήθεν “κίνητρο” διπλάσια αποζημίωση από τη νόμιμη για να τους εξωθήσει, πατώντας πάνω στην απελπισία τους, να υπογράψουν οικειοθελείς παραιτήσεις!

Η εταιρεία αφού προχώρησε στην εξαγορά του εργοστασίου, αφού ωφελήθηκε από όλο το αντεργατικό πλαίσιο που νομοθέτησε η κυβέρνηση της ΝΔ, με τους εξευτελιστικούς μισθούς, τις απλήρωτες υπερωρίες και τα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα, τώρα πετάει τους εργαζόμενους στο δρόμο βλέποντας τους σαν αχρείαστο μισθολογικό κόστος και βάζει ταφόπλακα στην ελληνική υαλουργία!

Οι εργαζόμενοι όμως δεν έχουν ανάγκη απο αποζημιώσεις, αλλά από εργασία!

Χρειάζονται τις δουλειές τους και όχι να τους χρυσώνουν το χάπι της απόλυσης!

Δεν είναι επαίτες, αλλά είναι αυτοί που με την εμπειρία τους, χρόνια τώρα, σήκωναν στις πλάτες τους το εργοστάσιο και την όλη την παραγωγή!

Είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο στους χώρους δουλειάς και φέρνουν την ανάπτυξη και την πρόοδο στη χώρα και όχι οι πολυεθνικές εταιρείες που μεταφέρονται από χώρα σε χώρα αναλόγως με τα συμφέροντα τους!

Καταγγέλλουμε την προκλητική απόφαση της εταιρείας που οδηγεί στην ανεργία τους συναδέλφους μας!

Καταγγέλλουμε τις πολιτικές αποβιομηχάνισης της χώρας, καθώς μέσα σε ένα έτος έχουν βάλει λουκέτο μεγάλα εργοστάσια όπως ΛΑΡΚΟ, PITSOS, TUPPERWARE και τώρα ΓΙΟΥΛΑ με ολέθριες συνέπειες για την εθνική οικονομία!

Όσο κι αν πανηγυρίζει η κυβέρνηση για δήθεν επνδύσεις και ανάπτυξη, οι εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους και οι μόνοι που ευημερούν είναι οι δείκτες του Economist!

Καλούμε την πολιτεία και το υπουργείο Εργασίας να μην στέκονται απαθείς και να παρέμβουν, έστω και τώρα, ούτως ώστε να παραμείνει σε λειτουργία το εργοστάσιο και οι εργαζόμενοι να μην γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης και εξαναγκασμού από την εργοδοσία!

Καλούμε τα συνδικάτα, τα πολιτικά κόμματα και την κοινωνία να σταθούν αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους, μέχρι τη δικαίωση τους!

Απέναντι στις πολιτικές των απολύσεων και της ανεργίας που υλοποιούν από κοινού εργοδοσία και κυβέρνηση της ΝΔ, το εργατικό κίνημα θα σταθεί ενωμένο  διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα!

Δηλώνουμε την στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στον δίκαιο αγώνα τους για εργασία και αξιοπρέπεια!

 ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ “ΓΙΟΥΛΑ ΥΑΛΟΥΡΓΙΑ”!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!