ΣΕΤΤΕΑ: ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΤΤΕΑ: ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

Το σωματείο μας αποφάσισε την συμμετοχή του στην απεργία τις 28 Φεβρουαρίου, όπου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το δυστύχημα των Τεμπών. Μάλλον ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών καθώς φαίνεται πως μια σειρά επιλογών και παραλείψεων της κυβέρνησης, η συστηματική εγκατάλειψη του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και ένας συνδυασμός «μικρής» και μεγάλης διαφθοράς οδήγησαν στο τρομερό δυστύχημα και στο θάνατο 57 ανθρώπων, οι περισσότεροι νέοι και νέες.

Η απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων Δημόσιου και Ιδιωτικού συναντιέται χρονικά με τις καταλήψεις των φοιτητών και τα μπλόκα των αγροτών.

Των φοιτητών που αγωνίζονται ενάντια στην παραβίαση του Συντάγματος με τη δημιουργία Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, που θα μετατρέψουν τη Τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα πτυχία σε εμπόρευμα, διαθέσιμο μόνο σε όσους μπορούν να πληρώσουν.

Των αγροτών όλης της χώρας που βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται.

Των εργαζομένων στην Υγεία, στην Παιδεία και στους Δήμους .

Των μισθωτών του Ιδιωτικού τομέα που παλεύουν για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, επαναφορά της επεκτασιμότητας, της ευνοϊκότερης ρύθμισης και του βάσιμου λόγου απόλυσης που κατήργησε η ΝΔ ήδη από το 2019. Για τον εμπαιγμό του «ξεπαγώματος» των τριετιών, που εξαφανίζει 12 έτη εργασίας από εκατομμύρια εργαζόμενους/ες, την τραγική αύξηση του αριθμού των εργατικών ατυχημάτων από την εντατικοποίηση, την καθιέρωση του 13ωρου, την μη τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και την διάλυση του Σώματος επιθεώρησης Εργασίας. Που ζητούν εν τέλει αυξήσεις στους μισθούς συμβατούς με τον πληθωρισμό της απληστίας, στοιχειώδη κοινωνική προστασία και ανταποδοτικότητα των κόπων τους.

Την ίδια στιγμή στον κλάδο μας, έχουμε την μάχη που δίνει το ΣΕΓΕΤΑ για την υπογραφή της πρώτης συλλογικής σύμβασης εργασίας στην Γενική ταχυδρομική, όπως επίσης και το σωματείο εργαζομένων σπηντεξ για την υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας εφόσον λήγει η μετενεργεια της υπάρχουσας τον Μάρτη.

Στον υπόλοιπο κλάδο κυριαρχούν οι εργολαβικές σχέσεις εργασίας όπως συμβαίνει στα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ ταχυμεταφορές αλλά και στην Σκρουτζ λαστ μαιλ.

Η κατάργηση του νόμου συνευθύνης μητρικών εταιριών επιτρέπει όπου δεν αναπτύσσονται αντιστάσεις από τους εργαζόμενους, να έχουμε συχνά στον κλαδο μας το φαινόμενο αλλαγής ιδιοκτησίας καταστημάτων φρανσάις , με αποτέλεσμα να χάνονται εργασιακά δικαιώματα. Αυτό αποφεύχθηκε στο κατάστημα της acs Κηφισιάς όπου η παρέμβαση του σωματείου μας αλλά και η συσπείρωση των εργαζομένων δίπλα μας διασφάλισε την συνέχεια της εργασίας τους χωρίς να χαθούν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Το μέτωπο ενάντια στην ακρίβεια και μισθούς που μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια, οι αγώνες αγροτών, φοιτητών, εργαζομένων με φαινομενικά διαφορετικά αιτήματα, συνδέονται ως αποτελέσματα των σκληρά ταξικών, νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Συγκροτείται έτσι μια κινηματική, μαχητική, κοινωνική αντιπολίτευση που επιχειρεί να θέσει στο επίκεντρο των πολιτικών τις δυνάμεις της εργασίας με σύνθημα:

Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους.

Στηρίζουμε τους αγώνες φοιτητών και αγροτών

  • Για να σταματήσει η ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων που τροφοδοτεί την ακρίβεια.
  • Για τη μείωση της έμμεσης φορολογίας και το τέλος τη φορολογικής ασυλίας του μεγάλου πλούτου
  • Για Δημόσια Υγεία και Παιδεία

Για Πραγματικές Αυξήσεις και Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Παλεύουμε και διεκδικούμε

  • Κλαδική σύμβαση εργασίας
  • Βαρέα ανθυγιεινά ένσημα στους οδηγούς δικύκλων αυτοκινήτων και τους διαλογείς συσκευαστές
  • Αορίστου χρόνου συμβάσεις
  • Επαναφορά του νόμου για τον βάσιμο λόγο απόλυσης και του νόμου συνευθύνης μητρικών εταιριών απέναντι στους εργολάβους
  • Τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων

Προσυγκέντρωση του ΣΕΤΤΕΑ

Τετάρτη 28 Φλεβάρη στις 11:00 πμ πλατεία Κοραή