Δίκτυο Επισιτισμού

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δίκτυο Επισιτισμού

ασδφ

Με σταθερά βήματα χτίζουμε την παρέμβασή μας στον Κλάδο Επισιτισμού Τουρισμού. Στις εκλογές του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού οι υποψήφιοι του Δικτύου Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού απέσπασαν χχχ ψήφους.

Tο ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, τα δύο τελευταία χρόνια στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τους αγώνες του κλάδου. Βρεθήκαμε στο δρόμο ενάντια στα νομοσχέδια και τις πρακτικές της κυβέρνησης της ΝΔ που χτυπούσαν τον πυρήνα των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Δώσαμε την μάχη για να υπογραφεί τοπική κλαδική σύμβαση στην Αττική. Σταθήκαμε δίπλα στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου Χίλτον, στον αγώνα τους ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας.

Την επόμενη διετία διεκδικούμε πιο ενεργό ρόλο,

Στηρίξαμε συναδέλφους/ισσες που διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους: δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, κλπ. Μετά από προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας καταβλήθηκε το σύνολο των οφειλόμενων αποδοχών σε συναδέλφισσα στα goodys. Προσφύγαμε στα δικαστήρια για συναδέλφους μας που ο εργοδότης τους, τους απέλυσε όταν αρνήθηκαν να κάνουν διανομή τις ημέρες του χιονιά. Το δικαστήριο τους δικαίωσε. Στηρίξαμε συναδέλφους μετανάστες να εξασφαλίσουν νόμιμες συνθήκες εργασίας. Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ δραστηριοποιείται και στην Θεσσαλονίκη. Με έδρα στο ΔΣ του συνδικάτου οργανώνει τις δράσεις του, συντονίζει τις πρωτοβουλίες, διεκδικεί ενεργό ρόλο.