Ομοφοβικό παραλήρημα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ομοφοβικό παραλήρημα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Ανακοίνωση από Εργατική Ενότητα Ανατροπή. Ομοφοβικό παραλήρημα στο ΕΚΠ

Συνεδρίασε η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πατρών το προηγούμενο Σάββατο με θέμα την αντιμετώπιση του νέου εργασιακού τερατουργήματος από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργού Γεωργιάδη Άδωνη.

Στη συνεδρίαση, αναφέρθηκαν όλοι οι συνάδελφοι στις αντεργατικές συνέπειες που θα έχει στα εργασιακά μας αυτό το νομοσχέδιο. Ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης και επιβολή προστίμου και ποινής φυλάκισης.

Ξεχειλωμένο ωράριο εργασίας μέχρι και 13 ώρες την ημέρα, χωρίς καμία πρότερη ειδοποίηση του εργαζόμενου για τις εργάσιμες ώρες στη διάρκεια της ημέρας, ελαστικές συμβάσεις εργασίας, πάντα προς όφελος της εργοδοσίας κ. α.

Στη δική μας τοποθέτηση αναφέραμε ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν έρχεται σε ένα τυχαίο χρονικό σημείο. Έρχεται τη στιγμή που έχουν ωθήσει την ελληνική κοινωνία σε έναν πλήρη εκφασισμό και που το ατομικό συμφέρον είναι αυτό που έχει περάσει μπροστά από το συλλογικό.

Η σύνθεση της ελληνικής βουλής προκαλεί θλίψη, με την πλειοψηφία των βουλευτών που την απαρτίζουν να προέρχονται από ακροδεξιά και δεξιά σχήματα και να συνθέτουν ένα ζοφερό τοπίο που αντανακλά και τη δυστοπία  της ελληνικής κοινωνίας.

Μιας κοινωνίας που «δημοσιογράφος» ενημέρωνε ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα στη φωτιά, μόνο 19 μετανάστες…

Μιας κοινωνίας που δεν ταράχτηκε με τους 750 νεκρούς στην Πύλο.

Μιας κοινωνίας που ανέχεται τα τσιράκια της εργοδοσίας να πετούν στη θάλασσα όποιον δεν τους αρέσει ή όποιον μπερδεύουν με Πακιστανό, όπως τον Αντώνη Καριώτη από το   Blue Horizon.

 Στην τοποθέτησή μας αυτή, ήρθε η τοποθέτηση του γραμματέα ΠΑΜΕ να μας αποδείξει πόσο δίκιο είχαμε όταν μιλούσαμε για εκφασισμό όλης της ελληνικής κοινωνίας.

Ο συγκεκριμένος, σε ένα ομοφοβικό του παραλήρημα δήλωσε εντός πρακτικών ότι οι gay και οι λεσβίες εκπορεύονται από το κράτος των Βρυξελλών και αποτελούν όργανα  του καπιταλισμού!!!

Στην ειρωνική μας ερώτηση, εάν από την απεργία που συζητούσαμε  εξαιρούνται οι gay και οι λεσβίες, δεν απάντησε.

Στη συγκέντρωση των αντιπροσώπων της Δευτέρας που αναφερθήκαμε και πάλι στο ομοφοβικό του παραλήρημα, αντί να ανασκευάσει, είπε γελώντας ότι έχει αναφερθεί και σε γριές κότες που παλιά ήλεγχαν το ΕΚΠ.

Το θλιβερό είναι ότι οι αντιπρόσωποι που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ χειροκροτούσαν με θέρμη αυτή την άθλια τοποθέτηση.

Οι επανειλημμένες σεξιστικές και ομοφοβικές αντιλήψεις που έχουν εκφραστεί από το ίδιο άτομο μας αναγκάζουν να θέσουμε το ερώτημα στον πολιτικό του χώρο, το ΚΚΕ, αν οι θέσεις που εκφράζει ο συγκεκριμένος και οι παριστάμενοι αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ με το χειροκρότημα τους  στη συνέλευση των αντιπροσώπων του ΕΚΠ ,είναι θέσεις του ίδιου του κόμματος.

Αν δεν είναι, θεωρούμε ότι το ελάχιστο που θα πρέπει να κάνουν είναι να ζητήσουν την παραίτησή του από γραμματέα του ΕΚΠ και να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι αποδοκιμάζουν  τις θέσεις του και το χειροκρότημα που δέχτηκε.

Η σιωπή τους για εμάς θα αποτελεί συνενοχή και τρομακτική επιβράβευση φασιστικών, ρατσιστικών και ομοφοβικών απόψεων που λιμνάζουν στις γραμμές του.

Αναμένουμε.  

Για την Εργατική Ενότητα-Ανατροπή

Αλιχού Βανέσα

Παπασπυρόπουλος Γιώργος