Ομιλία της Ε.Σ. στο συλλαλητήριο για την ΔΕΘ: Η κυβέρνηση αυτή είναι εχθρός των εργαζομένων (video, φωτο)

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ομιλία της Ε.Σ. στο συλλαλητήριο για την ΔΕΘ: Η κυβέρνηση αυτή είναι εχθρός των εργαζομένων (video, φωτο)

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΘ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023

«Σήμερα εδώ, στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, γινόμαστε η φωνή των συνανθρώπων μας που έχουν αποκλεισθεί, που έχουν αφεθεί χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό και  τροφή, χωρίς φάρμακα, χωρίς βασικά αγαθά.

Είναι το επιτελικό κράτος, είναι η κυβέρνηση που λειτουργεί τη χώρα στον αυτόματο πιλότο, δέσμια των φιλελεύθερων εμμονών της που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν σύγχρονους σκλάβους.

Την ώρα που  σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου δοκιμάζουν το 7ωρο ή το 4ήμερο, η κυβέρνηση της Ν.Δ. μας οδηγεί σε 6ήμερη εργασία και 13ωρο  παράλληλης απασχόλησης …

Συμβάσεις μηδενικών ωρών, συμβάσεις κατά παραγγελία θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας αλλά ακόμα και την ζωή μας. Οι εργαζόμενοι οδηγούνται σε εξουθένωση και τα εργατικά δυστυχήματα αυξάνονται.

Επειδή όλα αυτά προκαλούν την οργή μας, το νομοσχέδιο έρχεται προκαταβολικά να φιμώσει και να αλυσοδέσει το συνδικαλιστικό κίνημα, ποινικοποιώντας την περιφρούρηση των αγώνων μας.

Η κυβέρνηση αυτή, είναι ο εχθρός των εργαζομένων!

Η κυβέρνηση αυτή, είναι ο εχθρός των εργαζομένων!

Είμαι η Ευδοκία Σκοπελίτη, απολυμένη του Ομίλου ΟΤΕ μετά από 23 χρόνια εργασίας. Στον όμιλο ΟΤΕ, τον όμιλο των υπερκερδών, οι εργαζόμενοι ζούμε διαρκώς με τον φόβο της απόλυσης

Είναι άμεση η ανάγκη διοργάνωσης απεργιακών κινητοποιήσεων απέναντι στο νομοσχέδιο έκτρωμα Γεωργιάδη και τις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης»