Κρήτη: Ποινική ρήτρα για να μην φύγουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι από τη δουλειά

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κρήτη: Ποινική ρήτρα για να μην φύγουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι από τη δουλειά

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η έλλειψη εργασιακού προσωπικού είναι μεγάλη στις ξενοδοχειακές μονάδες, με τα στοιχεία να δείχνουν 30% περισσότερη έλλειψη στα ξενοδοχεία της Κρήτης σε σχέση με πέρυσι, με αποτέλεσμα να υπογραφεί τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας, με σκοπό να προσφέρει ελκυστικά κίνητρα στους εργαζόμενους. Ωστόσο, όπως δείχνουν οι καταγγελίες, οι συμπεριφορές των ξενοδόχων αλλά και των προϊσταμένων συνεχίζουν και αποτελούν ένα μόνιμο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κάνουν λόγο για παράτυπες «ποινικές ρήτρες», που επιβάλουν οι ξενοδόχοι στους εργαζόμενους ξενοδοχείων του Ηρακλείου, δεσμεύοντάς τους ότι αν παραιτηθούν, θα αποζημιώσουν το ξενοδοχείο 5.000 ευρώ.

«Δυστυχώς, ζούμε τον εργασιακό εκφοβισμό στο μεγαλείο του. Εργαζόμενοι γίνονται θύματα λεκτικής και αντισυναδελφικής συμπεριφοράς. Το πρόβλημα του εργασιακού εκφοβισμού είναι αρκετά μεγάλο στο Ηράκλειο και στην Κρήτη γενικότερα», είπε ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών ν. Ηρακλείου Νεκτάριος Μωυσάκης.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Νίκου Κοσμαδάκη στη «Νέα Κρήτη»

πηγη: thepressproject.gr