Σωματεία ΟΛΠ: Όλοι στη συναυλία για την υπεράσπιση του νερού την Παρασκευή 12/5

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σωματεία ΟΛΠ: Όλοι στη συναυλία για την υπεράσπιση του νερού την Παρασκευή 12/5

Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 7μ.μ. έχει προγραμματιστεί στον πολυχώρο των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα μεγάλη συναυλία που διοργανώνει η Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού. Σε μια περίοδο που οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων, οργανισμών και αγαθών παραμένει στην κυβερνητική ατζέντα, η υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού του νερού είναι πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά όλους μας!

Η Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού ξεκίνησε από τα σωματεία των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ τον Φεβρουάριο 2022 και από τότε συμμετέχουν ενεργά και στηρίζουν 75 σωματεία, συλλογικότητες και οργανώσεις. Η Ολομέλεια του ΣτΕ με δύο αποφάσεις της το 2016 και το 2019 προασπίζεται τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης ως ζωτικής σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.

Η κοστολόγηση, η τιμολογιακή πολιτική και οι επενδύσεις οφείλουν να είναι αρμοδιότητες του Δημοσίου. Οι πολίτες απαιτούμε να ελέγχεται συστηματικά για λόγους δημόσιας υγείας η ποιότητα του παρεχόμενου νερού. Οι πολίτες απαιτούμε να γίνεται σωστή διαχείριση από τους δημόσιους φορείς παροχής ύδατος με μέριμνα και για ενίσχυσή τους από το δημόσιο. Το νερό είναι και πρέπει να παραμείνει Δημόσιο Αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν έμπρακτα με την παρουσία τους τη συναυλία της Πρωτοβουλίας την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 7μμ στα Λιπάσματα Δραπετσώνας.

Το νερό είναι πολύτιμο αγαθό για τη ζωή μας, είναι δημόσιο και δεν πωλείται!

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ