ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ: Απαγόρευσαν την είσοδο μέλους του Δ.Σ. της ΤΡΙΑΙΝΑΣ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ: Απαγόρευσαν την είσοδο μέλους του Δ.Σ. της ΤΡΙΑΙΝΑΣ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της διοίκησης του ΝΚΣ να απαγορεύσει την είσοδο στο χώρο των Ναυπηγείων σε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μας την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 προκειμένου να μεταβεί στα γραφεία του σωματείου μας, που βρίσκονται στο χώρο του Ναυπηγείου, όπου είναι και η έδρα του Σωματείου.

Η απαγόρευση εισόδου και ελεύθερης κίνησης σε μέλη της διοίκησης του σωματείου μας στους χώρους εργασίας, και η παρακώλυση της ανεμπόδιστης επαφής και επικοινωνίας με τα μέλη μας παραβιάζει ευθέως τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και ειδικότερα τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 14 του Ν. 1264/1982, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στους εργοδότες, σε πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό τους και σε οποιονδήποτε τρίτο να προβαίνουν σε οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη που κατατείνει στην παρακώλυση της άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Μάλιστα δε, κατά την παρ. 1 του άρθρου 23 του ίδιου νόμου, η παρακώλυση της συνδικαλιστικής δράσης συνιστά και ποινικό αδίκημα, τιμωρούμενο από το νόμο

Καλούμε τη διοίκηση του ΝΚΣ να ανακαλέσει κάθε αντίθετη απόφασή της, ώστε στο εξής να επιτρέπεται ελεύθερα η είσοδος, η κυκλοφορία και η παραμονή όλων των μελών της διοίκησης του σωματείου, εντός του χώρου, καθώς και να καταστήσει ελεύθερη την πρόσβαση κάθε εργαζόμενου στα γραφεία του σωματείου μας που είναι μέλος μας και σήμερα απασχολείται προσωρινά στο χώρο του ναυστάθμου.

Τέτοιου είδους απαράδεκτες πρακτικές έχουν ξεκάθαρο στόχο τον εκφοβισμό των εργαζομένων ώστε να μη διεκδικούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, καθώς επίσης και μέτρα πρόληψης υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.

Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους εργοδοτικές πρακτικές και ιδιαίτερα από τους ανθρώπους του Πολεμικού Ναυτικού (που συνεργαζόμασταν 9 ολόκληρα χρόνια μέχρι σήμερα), όχι μόνον δεν πετυχαίνουν το στόχο τους αλλά αντιθέτως ενδυναμώνουν τη θέληση και τον αγώνα των εργαζομένων.

7-5-2023

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΠΑΠΑΔΗΣ Σ.