Kαταγγελία για τη μονάδα «ΠΕΡΣΕΑΣ» της ΑμΚΕ ΝΕΦΕΣ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Kαταγγελία για τη μονάδα «ΠΕΡΣΕΑΣ» της ΑμΚΕ ΝΕΦΕΣ

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ, ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΔΙΑΓΝΩΣΤΙKΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, καταγγέλλει μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή μισθοδοσίας, στο οικοτροφείο «ΠΕΡΣΕΑΣ», επισημαίνοντας:

Με μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους εργάζονται οι εργαζόμενοι του οικοτροφείου «ΠΕΡΣΕΑΣ» που ανήκει στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΝΕΦΕΣ» και βρίσκεται στον Βύρωνα. Το οικοτροφείο φιλοξενεί ενήλικες με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα από τον Αύγουστο του 2022. Από τότε μέχρι σήμερα πολλοί συνάδελφοι παραιτήθηκαν λόγω της ασφυκτικής κατάστασης, ενώ σε άλλους εργαζόμενους οφείλονται ακόμα και αποζημιώσεις απόλυσης.

Η ουσία του προβλήματος είναι ότι οι μισθοί των εργαζομένων βρίσκονται μονίμως εξαρτημένοι από την φερεγγυότητα των φορέων-ιδιωτών που υλοποιούν τα προγράμματα αλλά και από τις διαδικασίες των μηχανισμών χρηματοδότησής. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι των άλλων μονάδων της εταιρείας.

Η θέση του Σωματείου μας είναι ότι πρέπει να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα και να εξασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας της μονάδας όπως επίσης και των θέσεων εργασίας. Να σταματήσει η ομηρία των εργαζομένων αλλά και των τροφίμων του Ιδρύματος.

25-10/04/2023