Κάλεσμα ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ για τη γενική απεργία της Πέμπτης 16/3: Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος, ήταν έγκλημα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κάλεσμα ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ για τη γενική απεργία της Πέμπτης 16/3: Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος, ήταν έγκλημα

Εδώ και δύο βδομάδες εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, με μπροστάρηδες τη νέα γενιά έχουν βγει στους δρόμους, σε όλη την Ελλάδα, και διαδηλώνουν ενάντια στην εγκληματική ευθύνη της πολιτειακής ηγεσίας για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Θα το πούμε για ακόμα μία φορά. Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος. Δεν ήταν η κακιά η ώρα. Ήταν έγκλημα.

Η κυβέρνηση, υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής προσπαθεί να βγάλει την ευθύνη από πάνω της επικαλούμενη διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος. Ναι, ευθύνες υπάρχουν, όμως, όπως έχουν ήδη αναδείξει τα σωματεία των μηχανοδηγών και του προσωπικού της Hellenic Train, τούτη η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προχώρησε το έργο της τηλεματικής αλλά άφησε στο έλεος του Θεού το σιδηρόδρομο, εγκατέλειψε τα έργα συντήρησης του δικτύου και συρρίκνωσε δραματικά το προσωπικό του ΟΣΕ. Έφτασε να βάλει σε θέση σταθμάρχη που απαιτεί προϋπηρεσία 20 ετών και μέγιστη ηλικία 48 ετών, 60χρονο εργαζόμενο, πρώην αχθοφόρο, με προϋπηρεσία μόλις 6 μήνες. Και τώρα προσπαθεί να τα ρίξει όλα στις πλάτες αυτού του εργαζόμενου.

Όμως ο κόσμος της δουλειάς και η νέα γενιά δε βγαίνει πια στους δρόμους μόνο για το τραγικό δυστύχημα. Τα Τέμπη είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η τραγική διαχείριση της πανδημίας με τους χιλιάδες νεκρούς, τα ακραία lockdown που γονάτισαν τον κόσμο, οι υποκλοπές, η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση με τους μισθούς να είναι καθηλωμένοι και ο μήνας πια να μη βγαίνει για τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου, ο Νόμος Χατζηδάκη και η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τα συνεχώς αυξανόμενα εργατικά δυστυχήματα, η ιδιωτικοποίηση του νερού που έρχεται, το γενικευμένο αίσθημα ανέχειας και ανελευθερίας. Όλα αυτά μαζί είναι το νερό που γέμισε το ποτήρι, πριν αυτό ξεχειλίσει με την οργή του κόσμου για το μεγαλύτερο εργατικό δυστύχημα της τριακονταετίας, τη σύγκρουση των 2 τρένων σε διπλή γραμμή τον 21ο αιώνα, με θύματα 11 εργαζόμενους και 46 πολίτες, κυρίως νέα παιδιά, τα παιδιά μας.

Τούτη η κυβέρνηση πρέπει να φύγει τώρα! Όχι αύριο. Όσο μένουν στις θέσεις τους θα συνεχίζουν το καταστροφικό για την κοινωνία έργο τους. Ήδη την Τρίτη που μας έρχεται ψηφίζουν την ιδιωτικοποίηση του νερού, του πλέον πολύτιμου αγαθού για τη ζωή μας.

Καλούμε τον κόσμο της δουλειάς και τη νέα γενιά να συμμετέχει μαζικά στη γενική απεργία της Πέμπτης 16 Μάρτη, να πλημμυρίσει τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα για ακόμα μία φορά και να συμμετέχει στις κατά τόπους συγκεντρώσεις και στην Αθήνα στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα και την πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 πμ.

Καλούμε τον κόσμο της δουλειάς και τη νέα γενιά να δώσει ξανά νέο ραντεβού την επόμενη Τρίτη 21 Μάρτη στο Σύνταγμα το απόγευμα, στη συγκέντρωση των σωματείων και των κοινωνικών κινημάτων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Να πιάσουμε το νήμα για την υπεράσπιση της ζωής μας, των δικαιωμάτων μας, των δημόσιων αγαθών.