ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Η καθολική συμμετοχή στην απεργία της 16ης Μαρτίου θα είναι η απάντηση σε εκείνους που μας απειλούν και μας εκβιάζουν

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Η καθολική συμμετοχή στην απεργία της 16ης Μαρτίου θα είναι η απάντηση σε εκείνους που μας απειλούν και μας εκβιάζουν

Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη ήταν ένα δυστύχημα με πολλαπλές αναγνώσεις. Πέρα από τον ανθρώπινο πόνο για τον άδικο χαμό τόσων αθώων, συμβολίζει όλα τα αδιέξοδα των πολιτικών εκείνων που απαξιώνουν τα δημόσια αγαθά και μετρούν την αξία της ζωής με όρους κόστους – οφέλους. Παράλληλα έφερε στο φως νοοτροπίες και πρακτικές που όλοι θεωρούσαμε ότι ανήκουν στις γκρίζες σελίδες της ιστορίας του τόπου μας, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με καταγγελία του ΣΕΥΤΠΕ, δέχθηκαν επίπληξη επειδή συμμετείχαν στην πάνδημη απεργία της 8 Μαρτίου, συνοδευόμενη με την προειδοποίηση να μην ξανασυμμετέχουν σε απεργία!

            Δυστυχώς ζούμε στον αστερισμό της απαξίωσης των εργασιακών δικαιωμάτων όπως τον ονειρεύονται οι θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού που με το νόμο Χατζηδάκη φρόντισαν να στρώσουν το χαλί στην εργοδοτική αυθαιρεσία και να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση. Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη, όπως και τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που κάθε χρόνο αυξάνονται, αλλά περνούν στα ψιλά των συστημικών ΜΜΕ, συνθέτουν την εικόνα μιας κοινωνίας στο εδώλιο η οποία σιγοβράζει υπό το βάρος της ανάγκης και της καταστολής.

            Ήρθε η ώρα που οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι φοιτητές θα διεκδικήσουν πίσω τη ζωή τους και την εργασιακή τους αξιοπρέπεια. Ο αγώνας είναι δύσκολος αλλά με μαζική κινητοποίηση μπορούμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. Αύριο δηλώνουμε όλοι παρόντες. Έχουμε φωνή, έχουμε δύναμη και μπορούμε να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας.

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 16ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

15.03.2023